Τι είναι το narcisos.net

Είναι ένα online βιβλίο βασισμένο στις προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων κακοποιημένων από άτομα με ψυχοπαθητικές διαταραχές προσωπικότητας. Όπως για παράδειγμα, η ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας.

Αυτές οι διαταραχές είναι διαταραχές χαμηλής συνείδησης / ενσυναίσθησης, δηλαδή αδυναμίας του πάσχοντα να κατανοήσει και να “νιώσει”, να ταυτιστεί, με άλλο άτομο ή άτομα, πέραν του εαυτού του.

Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτές χαρακτηρίζονται α-κοινωνικά άτομα (sociopaths).

Όλοι όσοι έχουν υποστεί οποιουδήποτε είδους κακοποίηση από έναν ψυχοπαθή, θα ταυτιστούν και θα βοηθηθούν από αυτό το βιβλίο.

Περιγράφονται με απλό τρόπο οι εμπειρίες που θα βιώσει κάποιος που έχει μόλις βγει από μια βασανιστική σχέση με έναν ψυχοπαθή, ναρκισσιστή ή sociopath. Προσπαθεί να μεταφέρει όσο πιο απλά γίνεται, με όρους που να είναι κατανοητοί και σαφείς, την εμπειρία που θα βιώσουν οι “επιζώντες”. Τότε θα είναι σε θέση να καταλάβουν τι τους έχει συμβεί, μέσα από μία από τις πιο τοξικές σχέσεις και από τα πιο τοξικά άτομα που υπάρχουν στον κόσμο.

Το βιβλίο δεν είναι προϊόν κάποιου επαγγελματία ψυχο-θεραπευτή. Είναι συλλογή από βιώματα και εμπειρίες, που μοιράστηκαν στο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να αποκτηθεί καλύτερη κατανόηση γύρω από το φαινόμενο. Υπάρχουν αμέτρητα βιβλία, άρθρα και ιστορίες εκατοντάδων επιζώντων, που αφηγούνται τις σχέσεις τους με φρίκη.

Ονόματα και καταστάσεις δε θα αποκαλυφθούν, για να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των (όχι πάντα αθώων) συμμετεχόντων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η επιστημονική έρευνα δείχνει οτι η ψυχοπάθεια έχει μάλλον γενετική προέλευση, αν και δεν υπάρχει στέρεη επιστημονική απόδειξη. Πάντως, είναι αρκετά κοινό το γεγονός μέσα στην οικογένεια, οι συγγενείς να είναι γενετικά προδιατεθειμένοι.

Στη συλλογή υπάρχει κυρίως υλικό για να βοηθήσει επιζώντες των οποίων οι ζωές έχουν σχεδόν καταστραφεί από διαταραγμένα άτομα. Κάθε επιζών πρέπει να αντιμετωπίζεται με συμπάθεια και σεβασμό. Πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για τους επιζώντες. Οι ψυχοπαθείς που κυνηγούν και απειλούν επιζώντες δεν έχουν καμία θέση πουθενά, και οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά πρέπει να αναφέρεται αμέσως στις αρμόδιες αρχές.

Εάν αποφασίσετε να μοιραστείτε την ιστορία σας στα σχόλια, παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική ταυτότητα και όχι τα πραγματικά στοιχεία σας.

Στόχος είναι να υπάρξει μια αυθεντική και με ακεραιότητα, φωνή, εκ μέρους όλων των επιζώντων που έχουν κακοποιηθεί. Η σιωπή είναι το όπλο των καταχραστών. Η ελπίδα είναι, με εκπαίδευση και υποστήριξη, οι επιζώντες να μπορέσουν να συνεργαστούν, για να πάρουν το όπλο της σιωπής από τα χέρια των καταχραστών, κι επίσης να μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις ζωές τους και να προχωρήσουν σε προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη μέσω της ανάκαμψης, και επούλωσης των πληγών.

Οι περισσότεροι επιζώντες αρχίζουν να διαβάζουν βιβλία σαν και αυτό, «μετά το γεγονός», αφού έχουν βιώσει την κατάχρηση και το βασανισμό μέσα από τις σχέσεις τους. Δεν υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση του κόσμου γύρω από το φαινόμενο, ώστε να αποφευχθεί το κακό πριν καν συμβεί. Η ελπίδα είναι να εκπαιδευτούν όσοι δεν έχουν επηρεαστεί από τέτοια ακραία άτομα και συμπεριφορές, σε μια προσπάθεια να έρθουν οι διαταραχές περισσότερο στο φως της δημοσιότητας.

Το βιβλίο περιγράφει πολύ έντονες, προσωπικές εμπειρίες και υπάρχει η περίπτωση να επηρεάσει συναισθηματικά κάποιους επιζήσαντες. Παρακαλώ να είστε προετοιμασμένοι καθώς διαβάζετε.

Αν είστε κι εσείς ένας επιζών, καλωσορίσατε. Μπορείτε να βρείτε μια φωνή εδώ. Ελπίζω ότι θα βρείτε την εκπαίδευση, την υποστήριξη, τη θεραπεία και την ελπίδα μέσα σε αυτές τις σελίδες.

  • 15 Απριλίου 2016
  • narcadmin

Σχόλια

maira

15 Μαΐου 2016 στις 23:14

Υπάρχουν πολλα θυματα γυρω μας οι περισσοτεροι βεβαια δεν το ξερουν οτι ειναι θυματα τετοιων ψυχικα διαταραγμενων ανθρωπων.

Νικος

1 Νοεμβρίου 2018 στις 18:00

Υπάρχουν πάρα πολλά θύματα αλλά πολύ λίγα το λένε προς τα έξω και αυτό γιατί όταν αρχίσεις να λες πράγματα σε κάποιον αρχιζουν να σε κοιτούν με αμφιβολία ακούγοντας όλα τα χοντρά και απίστευτα αυτόματως σκεφτονται: μα τόσο τέρας υπάρχει; Και αυτομάτως σε κοιτούν και σου λένε μήπως του κάνες και συ κάτι κακό; Μήπως τον/ην καταπιεσες; Επειδή είναι τόσο χοντρά και άγρια τα γεγονότα που ζει κάποιος με ένα ναρκισιστη καταντούν απίστευτα από ένα τρίτο πρόσωπο και σε κοιτούν πολλές φορές μήπως υπερβάλλεις. Μήπως έκανες εσύ κάτι και ενεργοποίησες τον κακό του εαυτό! Είχα την γυναικα μου τέτοια. Εξω στον κόσμο ήταν γλυκιά κοινωνική ευγενική και πρόθυμη να βοηθά.. Όταν τόλμησα να μιλήσω σε κάποιον κοινό μας φίλο.. με αντιμετώπισε με τεράστια αμφιβολία.. Που ένιωσα ότι ενοχοποιουμαι και γω. Πως φταίω κάπου και γω. Μου λέγαν εκείνο το ηλίθιο ότι ποτέ δεν φταίει μόνο ένας! Κάτι δεν κάνω καλά και γω.. Και έτσι συνέχιζα να έχω ενοχές μήπως φταίω εγώ; Μήπως εκείνο; Μήπως το άλλο; Μπούρδες! Ακόμα και όταν πια έκανε εξωσυζικη σχέση βρεθηκαν ανθρωποι που ειπαν μα γιατι την αφησες και πηγες εξωτερικο; Μονη γυναικα την αφησες; Και γω πηγα εξω με συμφωνη γνωμη για μια παρα πολυ καλη δουλεια και φυσικα να προετοιμάσω το έδαφος για να πάρω γυναίκα και παιδί. Καθε μέρα τηλέφωνα κτλ ενώ αυτή εδώ έψαχνε μια μεγαλύτερη τσέπη για να εξαφανιστεί!! Το τέλος το ξέρετε. Απλά έχασα την δουλειά λεφτά.. χρόνο κόπο.. και πολλά άλλα την στιγμή που ήμουν έτοιμος να τους πάρω! Απλά με κατέστρεψε!!

Βαγκελης

25 Δεκεμβρίου 2018 στις 8:38

Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους επιζώντες. ηταν για μας όλους μια μεγάλη περιπέτεια ένα μεγάλο σχολείο πανεπιστήμιο θα λεγα. πιστευω ότι τα είδαμε που λεν. κοιτάμε μπροστά. ποτέ εκεί ξανά και σ' αυτούς τους άλλους ο Θεός να τους βοηθησει.

narcadmin

25 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:48

Αυτοί οι άνθρωποι είναι τέτοιοι παρτάκηδες και ξέρουν τόσο καλά να φροντίζουν τον εαυτό τους, που ούτε θεό έχουν ανάγκη ούτε κανέναν. Τέλος πάντων. Αλλάζω διάθεση. Καλά Χριστούγεννα!!!

Βαγκελης

27 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:08

Το ποιο δύσκολο από όλα το ποιο τρομακτικό εκεί που η ζωή φανταζει αβάσταχτη είναι όταν έχεις κάνει τα πάντα γι αυτόν τον άνθρωπο και κατάλαβες ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, όταν αρχίσουν τα στερητικα, γιατί πάντα θυμάσαι το ένα ποτήρι χαράς που πήρες και ξεχνάς τον ωκεανο θλίψης, τότε που ψάχνεις από που να πιαστείς για να ζήσης οταν η μοναξιά σε πλακώνει, όταν είναι ξεκάθαρο ότι έπαιξες κι εχασες.

narcadmin

27 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:13

Δύο πράγματα. Πρώτον, όταν έχεις κάνει τα πάντα για το ναρκισσιστή και αυτός εξακολουθεί να σε αρμέγει, δεν είναι η χειρότερη στιγμή, είναι η στιγμή που αρχίζεις να καταλαβαίνεις οτι ο ναρκισσιστής σε δουλεύει. Δεύτερον, έπαιξες κι έχασες σε ένα παιχνίδι που δεν ήθελες να παίξεις, αλλά σε έκανε να παίξεις αναγκαστικά με χίλια δύο κόλπα. Άλλωστε, ο ναρκισσιστής δεν παίζει ποτέ με σένα αλλά μόνος του.

Βαγκελης

30 Δεκεμβρίου 2018 στις 13:31

Σωστά τα σχόλιά σου και τα δύο ειδικά αυτό για το άρμεγμα το μόνο που έλεγε ήταν εγώ αυτόν μπορούσα να του φάω λεφτά τον άλλον το ίδιο το μόνο που είχε στο μυαλό της ήταν το συμφερον.

Βαγκελης

4 Ιανουαρίου 2019 στις 15:32

Πάντα ο ναρκισιστης θα σε πονέσει το ξέρει καλά να το κάνει αυτό. Είναι τρομακτικός ο τρόπος που το επιδιώκει. Στην αρχή ή μάλλον όταν θέλει να πετύχει κάτι θα σε βομβαρδίσει με αυτά που θέλεις να ακούσεις. Ο μήνας του μελιτος που λεν. Θα πιστεψεις ότι βρήκες αυτά που ονειρευόσουν μια ζωή. Σ' αυτό το μήνα και σε όλη την αλληλεπιδραση που είχα μαζί της χάλασα ένα σωρό λεφτά. Αυτό δεν είναι τίποτα λεφτά θα ξανά βγάλουμε. Μονιμως ζητούσε. Τίποτα από ότι και να έκανα δεν έφτανε. Η μόνιμη απειλή ήταν το εξής. Πάντα υπηρχαν και άλλοι άντρες και φρόντιζε να το μαθαινω το έλεγε και η ίδια. Αυτό ήταν το μόνο που δεν αντέχω καν. Εγώ έλεγε όποιον άντρα θέλω τον έχω, τρέλα σκέτη. Την μια στιγμή δεν σε θέλω δεν σε ερωτεύτηκα ποτέ την άλλη με έλεγε άντρα μου και ότι θα σε παντρευτώ. εγω είμαι η γυναίκα αράχνη σε έμπλεξα και εσένα στον ιστό μου. Η το άλλο. Το άγριο θηρίο κοίτα πάντα τα αδύναμα σημεία απ το θήραμα για να το πιάσει.

Βαγκελης

11 Ιανουαρίου 2019 στις 11:06

Η ανάρρωση είναι σε εξελίξη. Αυτό το άρθρο ότι ο ναρκισιστης είναι ναρκωτικό ειναι το πιο σωστό. Νιώθω ότι πεθαινω κ ότι το να σωθω είναι το πιο ευκολο να πάρω ξανά την δόση μου. Η επιστήμη λέει ότι η απεξάρτηση απ' τον ναρκισσιστή ενεργοποιει τα ίδια κέντρα στον εγκέφαλο που ενεργοποίουνται όπως όταν κοβεις την ηρωινη. Το πολύπλευρο μετατραυματικο στρες είναι σε εξέλιξη. Οργή θλίψη ενοχές αρνητικότητα ακόμα και το να ζης φαίνεται ματαιο. Ελπίζω με τον καιρό και με διαφορά ενελπιστα γεγονότα που πάντα συμβαινουν προς το καλό να βρω πάλι το νόημα στην ζωή. Η ναρκισιστρια συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Έχω διαχειριστεί και άλλη φορά μια σχέση με μια κοπέλα που ήταν διεγνωσμενη με μεταιχμιακο. Αλλά αυτή είχε και φιλοτιμο καλοσύνη.. Αυτό ήταν κάτι άλλο. Εδώ υπήρχε μόνο καταστροφή. Ψέματα εξαπατήσεις φθόνος σαδισμός. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν η καταστροφή του άλλου. ώρες ώρες λέω αν κ αυτοι οι άνθρωποι θα πληρώσουν κάτι από αυτά που κάνουν;

M

18 Ιουλίου 2019 στις 00:30

Πριν πέντε μήνες πήρα διαζύγιο από έναν ύπουλο, διεφθαρμένο ναρκισσιστη, το "καλό παιδί" που όπως μου ανέφερε ότι εγώ κ το παιδί που κάναμε μαζί (5 μηνών) θα του καταστρέφαμε τη δουλειά του!!! Ακριβώς, όπως τα λένε και οι προηγούμενοι..Στην αρχή όλα ήταν " τέλεια" ...το καλό, σοβαρό, ηθικό αγόρι γεννημένο για δημιουργία οικογένειας...στη συνέχεια.... όλα του έφταιγαν!!! Δεν είχε χρόνο λέει για γυμναστήριο...κ του έφταιγα εγώ κ το νεογέννητο μωρό....κ άλλα πολλά.. προσοχή σημάδια δίνουν από την αρχή!! Θα βρουν μικρά πράγματα για να σε μειώσουν κ να φαίνονται αυτοί ανώτεροι!! Πάντα ζητάνε.... συνέχεια..... δεν σταματούν ποτέ κ δεν ευχαριστιουνται με τίποτα. Όσο τους θαυμάζετε όλα θα είναι υποτίθεται τέλεια..γιατι και πάλι κάτι θα βρούν!!Σαδιστές, εκμεταλλευτές, παθολογικοί ψεύτες. Τρέξτε μακριά... εγώ ακόμη προσπαθώ να τον ξεπεράσω καθώς τα λόγια κ το παραμύθι που πλάθουν στην αρχή είναι τοοοσο μεγάλο που καλύπτει το κακο που σου κάνουν μετά. Δεν έχουν κανένα συναίσθημα!! Όταν άρχισα να θέτω τα όρια μου τότε έφυγε χωρίς κανένα δισταγμό για το 5 μηνών μωρό μας!!! Σε εγκαταλείπουν όταν καταλαβαίνουν ότι πλέον "ξύπνησες" από το όνειρο που σου είχαν πλάσει.. Μακάρι να γίνουν ευρέως γνωστό οι εμπειρίες μας για να σωθούν "ψυχικά" αλλα άτομα..κ προσοχή δεν δέχονται με τίποτα θεραπεία μην προσπαθείτε πιστεύουν ότι είναι Αλάνθαστοι!!! Δεν δέχονται να αλλάξουν κ εάν ζητήσουν συγγνώμη (σπάνιο) θα ζητήσουν για χειριστικους λόγους. Συγχαρητήρια για τη δημιουργία του narciSOS.net με βοηθήσατε στο να συνειδητοποιήσω πολλά στοιχεία της κακοποίησης αυτών των "ατόμων"....

Βαγκελης

21 Απριλίου 2020 στις 07:09

Χριστός ανέστη χρόνια πολλα

Γράψε κι εσύ ένα σχόλιο...

Όλα τα σχόλια για να δημοσιευτούν πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το διαχειριστή.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ narciSOS.net

Τα άρθρα στο narcisos.net δημοσιεύονται σε αραιά και τυχαία χρονικά διαστήματα. Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε το email σας ΕΔΩ, ώστε να σας ενημερώνω μόλις δημοσιευτεί νέο άρθρο.