Οδηγός για ελευθερία

Σε κάποια online παρουσίαση απευθυνόμενη προς νέους επιχειρηματίες, διάβασα αυτό και έπαθα:

Μην υπογράψεις ΠΟΤΕ αν:

Δεν το έχεις ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
Το διάβασες αλλά δεν το ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
Δε ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ.

  • 6 Οκτωβρίου 2016
  • narcadmin

Σχόλια

Βαγκελης

2 Ιανουαρίου 2019 στις 13:42

Τι εννοείς;

narcadmin

2 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ: δε λες ναι σε μια δεσμευτική πρόταση που σου έκανε ο ναρκισσιστής, π.χ. σχέση ή γάμο ή συνεργασία.
ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ: δεν το έψαξες, δεν εξέτασες να δεις αν το άτομο είναι καλό ή όχι.
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ: ο ναρκισσιστής δε σε αφήνει να καταλάβεις ποιος πραγματικά είναι γιατί φοράει μάσκα. Αν νιώθεις οτι ο άλλος δεν είναι ειλικρινής, συνήθως έτσι είναι.
ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ: ειδες οτι ο αλλος ειναι σκαρτος, παρολα αυτά είπες ναι γιατί είχες ανάγκη και την πάτησες.

Η μεγαλύτερη χαρά και ανακούφιση του ναρκισσιστή είναι όταν μας δεσμεύει για καλά να είμαστε μαζί του και να παίζουμε έτσι αναγκαστικά τα παιχνίδια του/της. Τέτοιοι τρόποι δέσμευσης είναι ο γάμος, τα συμβόλια, οι συμφωνίες, συνεργασίες, οι κοινές περιουσίες, τα παιδιά, κλπ, και γενικά ο,τι είναι δεσμευτικό και δεν αφήνει το θύμα να φύγει εύκολα. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι με ποιον/α πάμε να μπλέξουμε στη ζωή μας. Πρέπει να έχει δώσει δείγματα γραφής ο άλλος οτι πράγματι είναι άτομο που αξίζει. Αν αμφιβάλλεις καλύτερα να λες όχι στις προτάσεις που σου γίνονται.

Βαγκελης

3 Μαρτίου 2019 στις 18:09

Καλησπέρα. Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μετά 4 μηνες άρχισαν να φαινοται. Ο ψυχικός πονος άρχισε να υποχωρη. Το ίδιο και οι αναμνήσεις ξεθωριαζουν. Ακόμα όμως φοβάμαι. Δεν θέλω να ξεθαρευω. Θα θελα τη γνώμη για από δω και περα.

narcadmin

4 Μαρτίου 2019 στις 21:39

Βαγγέλη η γνώμη μου είναι οτι καλά κάνεις και δεν ξεθαρρεύεις ακόμη. Αυτά τα σημάδια βελτίωσης είναι η αρχή. Μη βιαστείς να προχωρήσεις σε επόμενες σχέσεις, ανοίγματα κλπ. Μεγάλη σημασία βέβαια έχει και σε τι περιβάλλον ζεις και αν σε βοηθάει το περιβάλλον αυτό, οι άνθρωποι, ή όχι. Αν δεν έχεις υποστήριξη θα σου πάρει περισσότερο καιρό. Υπομονή και επιμονή και κουράγιο και σωστές επιλογές. Αυτό μόνο.

Petrina

2 Μαΐου 2019 στις 16:40

Εγώ εδώ και ένα χρόνο ζήτησα την βοήθεια ειδικού ψυχολόγου. Εάν μείνεις μακριά από τον ναρκισσο θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα είσαι μια χαρά απλά πρόσεχε μην ξαναπέσεις στο ίδιο μοτίβο συντρόφου.

Βαγκελης

26 Αυγούστου 2019 στις 20:24

Καλησπέρα ευχομαι σε όλους καλή ανάρρωση και μακριά το κακό από μας. Μια παρατήρηση σε σχέση με μένα. Αυτό που παρατηρώ στον εαυτό μου είναι ότι μετά από τόση κακοποίηση και τόσο ψυχικο πόνο που πέρασα έχασα τα αισθήματα αγάπης που είχα για την οικογένεια μου. Δεν νομίζω ότι θα ξαναγινω ποτέ αυτός που ημουν πριν το ολοκαύτωμα που πέρασα.

Γράψε κι εσύ ένα σχόλιο...

Όλα τα σχόλια για να δημοσιευτούν πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το διαχειριστή.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ narciSOS.net

Τα άρθρα στο narcisos.net δημοσιεύονται σε αραιά και τυχαία χρονικά διαστήματα. Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε το email σας ΕΔΩ, ώστε να σας ενημερώνω μόλις δημοσιευτεί νέο άρθρο.