Υπάρχει ελπίδα για τα θύματα

Ο συνδυασμός προσωπικής και διαπροσωπικής νοημοσύνης αποτελούν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Πρόκειται για δύο σημαντικότατες μορφές ευφυΐας και σε αυτές θα επικεντρωθεί το κεφάλαιο αυτό. Σκεπτόμενη τις εμπειρίες μου με τους ψυχοπαθείς, διαπίστωσα ότι η δυναμική των σχέσεων μαζί τους απαιτούσε να εγκαταλείψω τη δική μου πνευματική ισορροπία. Ευτυχώς, όλοι μας διαθέτουμε κάποιο επίπεδο κοινής λογικής. Η διατήρηση αυτής της κοινής λογικής δεν είναι δυνατή σε μια σχέση με τέτοια άτομα. Ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα επηρεάζονται πολύ από τους μηχανισμούς πλύσης εγκεφάλου και ψυχικού τραύματος που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε ανίκανοι να “σκεφτούμε” όταν βρισκόμαστε υπό τη δυναμική τους. Βρισκόμαστε σε κατάσταση πνευματικής "ομίχλης". Η ικανότητά μας να διατηρούμε τη συναισθηματική νοημοσύνη μας, την κοινή λογική και τις βασικές νοητικές λειτουργίες μας περιορίζεται σε μια τοξική σχέση. Μια απλή και λογική συζήτηση που θα κάνατε με έναν φυσιολογικό άνθρωπο, μετατρέπεται σε αγώνα νοητικής επιβολής όταν γίνεται με έναν τοξικό άνθρωπο, εξαιτίας της τραυματικής δυναμικής που φέρνει μαζί του αυτό το άτομο. Ακόμη και η δουλειά σας υποβαθμίζεται, λόγω της ενέργειας που σπαταλάτε από την κατά τα άλλα καλή κοινή λογική σας και ευφυΐα σας, για να αποκτήσουν νόημα οι ανοησίες τους. Κάποια διαταραγμένη ή άλλη τοξική κατάσταση.

Λόγω της έλλειψης ενσυναίσθησης δείχνουν επίσης μια μεγάλη έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Αυτή η νοημοσύνη είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου να διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας με υγιή τρόπο. Η συναισθηματική νοημοσύνη διατηρεί σε μια εύθραυστη ισορροπία όλες τις υπόλοιπες μορφές νοημοσύνης. Χωρίς αυτήν, το άτομο είναι διαταραγμένο. Και οι επιζώντες έχουν πολύ "ομίχλη" που πρέπει να διαλύσουν!

Έτσι, όταν ο επιζών βγει από την τοξική σχέση, η ικανότητά του να ασκεί οποιαδήποτε από τις νοημοσύνες του έχει περιοριστεί. Για να επανέλθει θα πρέπει να ξεφύγει από την άρνηση και να διώξει τους αμυντικούς μηχανισμούς που αναγκαστικά δημιούργησε εξαιτίας της τοξικής επαφής. Οι μηχανισμοί αυτοί δεν πρόκειται να φερθούν καλά σε όποιον τους διατηρεί μέσα του. Υποστηρίζω θερμά τις θεραπευτικές υπηρεσίες που βοηθούν τους επιζώντες να βρουν και πάλι το δρόμο τους και να τιμήσουν τη μοναδική ευφυΐα και τα ταλέντα τους.

Αυτό που νιώθετε, μέχρι να καταφέρετε να βγείτε έξω από την "ομίχλη" είναι η πλήξη. Οι εγκέφαλοι των επιζώντων έχουν τόσο πολύ διαστρευλωθεί, που οι ικανότητες, τα ταλέντα και η ευφυΐα τους θα ξαναεμφανιστούν μετά από μάχη. Θα δείτε ότι μέρος της νοημοσύνης σας θα αρχίσει να επιστρέψει όταν τελειώσετε με τις τοξικές συμπεριφορές, τους τοξικούς ανθρώπους και τις τοξικές καταστάσεις. Η άρνηση, οι μηχανισμοί άμυνας που θα υπάρχουν μέσα σας, κλπ, θα σας ενοχλούν πραγματικά. Θα σας εμποδίζουν να λειτουργήσετε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι. Θα περάσετε σε μια φάση που θα νιώσετε ότι χάνετε την κοινή λογική σας, γιατί θα αρχίσετε σιγά-σιγά να λειτουργείτε από ένα μέρος του μυαλού σας όπου αρχίζει κι εμφανίζεται συναισθηματική νοημοσύνη. Αυτά που κάποτε σας ήταν γνωστά, δεν θα είναι πλέον. Θα βρίσκεστε σε άγνωστη γη για λίγο, καθώς τα συναισθήματα και οι νευρώνες σας επανα-δημιουργούνται. Αυτό θα σημαίνει ότι κάνετε καταπληκτική δουλειά με τον εαυτό σας. Θα δημιουργήσετε υγιή όρια και θα είστε σε θέση να δράτε αμέσως βάσει αυτών των ορίων. Θα αρχίσετε να νιώθετε ευγνώμονες για αυτό, καθώς θα αποκατασταθεί ο αυτοσεβασμός σας και η επιθυμία σας να ζήσετε ειρηνικά, ανάμεσα στην υγιή κοινωνία, ακόμη και αν τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεστε είναι ακόμη πολύ λίγα.

Σε αυτή τη φάση μπορεί να αισθάνεστε πραγματικά ότι βιώνετε μια πολύ σκοτεινή εποχή. Αλλά δεν είναι έτσι. Είναι το σκοτάδι πριν την αυγή. Είναι η φάση που ο εγκέφαλός σας αποκαθίσταται σε μια υγιή ισορροπία. Μπορεί να έχετε υποστεί μόνιμη μετα-τραυματική βλάβη, ή ακόμη να έχετε αποκτήσει και άλλα προβλήματα υγείας, ΑΛΛΑ, η ευφυΐα σας θα είναι ακόμη άθικτη και θα διαπιστώσετε ότι η προοπτική σας πλέον θα είναι πολύ διαφορετική από πριν. Με λίγα λόγια, θα βγείτε πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι από αυτή τη σκοτεινή περίοδο της επανόρθωσης.

Η πλήξη που θα βιώσετε μπορεί να είναι μια κατάσταση στην οποία θα νιώσετε ότι έχετε την ανάγκη να "καθίσετε" για λίγο καιρό και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Καθώς το υγιές μυαλό σας αποκαθίσταται, μπορεί να διαπιστώσετε ότι εμφανίζετε ένα νέο "εγώ" μετά την παθολογία, και να δείτε τα ενδιαφέροντά σας να αλλάζουν. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αρχίζετε να σκέφτεστε από ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης, βασισμένο στην ήδη υπάρχουσα νοημοσύνη σας. Επίσης θα αποκτήσετε τεράστιες γνώσεις ως αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας. Θα μπορείτε να αντιληφθείτε ότι αυτό το υψηλότερο επίπεδο συνείδησης περιλαμβάνει μια νέα πραγματικότητα, φώτιση και γνώση που δεν είχατε ποτέ φανταστεί στο παρελθόν ότι υπάρχει.

Μπορεί ακόμη και να σκεφτείτε να ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ τι σημαίνει αυτό για σας. Η αναζήτηση για ευφυή διάλογο με άλλους ανθρώπους που διερευνούν επίσης το υψηλότερο επίπεδο συνείδησής τους, θα φέρει νέους και υγιείς ανθρώπους στη ζωή σας. Καινούργιες ιδέες θα έρθουν στο μυαλό σας, που δεν θα έχουν τίποτα να κάνουν με την παθολογία, αλλά σίγουρα θα έχουν να κάνουν με εσάς και με τον εξελισσόμενο εαυτό σας. Παρόλο που μπορεί να εξακολουθείτε να νιώθετε κάποια δυσφορία σε αυτή τη νέα κατάσταση, και μπορεί να αισθάνεστε πολύ σκοτεινοί και βαριεστημένοι τον περισσότερο καιρό, αυτές οι στιγμές επαφής με τους άλλους, καθώς και οι νέες επιδιώξεις σας, από το νέο υψηλότερο επίπεδο συνείδησης, θα είναι το φως στην πόρτα που θα σας προσκαλεί να μπείτε μέσα και να ζήσετε.

Δεν χρειάζεται καν να χτυπήσετε αυτήν την πόρτα! Είναι μια ζεστή, ευχάριστη και ενθαρρυντική κατάσταση. Δεν υπάρχει πια δράμα, άρνηση και καμία τοξική επίδραση. Τώρα πια αυτά τα πράγματα θα είναι σε άμεση έλλειψη αρμονίας με τη νέα σας κατάσταση, τη νέα σας συνείδηση, την επιθυμία σας να αγκαλιάσετε και να αγαπήσετε τα πάντα, για εσάς, και, μαντέψτε τι; Θα μπορείτε αυτόματα να νιώσετε "αγάπη" για εκείνους που αναζητούν ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης όπως κι εσείς. Θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε, με όλη την ευφυΐα σας, ότι η αγάπη είναι η απάντηση. Αλλά δεν θα είναι εκείνη η "αγάπη" που ξέρατε ως δυσλειτουργική, τρομακτική, δύσπιστη και επώδυνη. Θα είναι μια ανώτερη μορφή Αγάπης. Αυτό το επίπεδο της ανώτερης συνειδητότητας θα σας εκτοξεύσει σε ένα μέρος όπου μπορείτε να καταλάβετε ότι το να ζεις σε άρνηση, ή έλλειψη κοινής λογικής, ή έλλειψη αυτοσεβασμού και χρησιμοποιώντας παλιούς φθαρμένους μηχανισμούς άμυνας, δεν μπορεί ποτέ ξανά να είναι μέρος της ζωής σας. Θα καταλάβετε ότι το να αφήσετε αυτούς τους ανθρώπους πίσω για πάντα και τις καταστάσεις που σχετίζονται με αυτούς, είναι το απόλυτα καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να τιμήσετε τον εαυτό σας, αλλά και τους άλλους.

Θα καταλάβετε ότι αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι ανήκουν πια στο παρελθόν σας. Αξίζουν τη συμπόνια σας, αν μη τι άλλο, αλλά πλέον δεν ταιριάζουν στο σημερινό τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και πίστης σας. Θα είστε σε θέση να τους αφήσετε να φύγουν και θα το κάνετε με αγάπη. Θα είστε εντάξει με αυτό, γιατί με την αγάπη σας, θα αναγνωρίσετε ότι εκείνοι ακολουθούν το μονοπάτι που επιλέγουν ή / και για το οποίο προορίζονται. Θα ήταν πολύ αγενές και καθόλου τρυφερό να περιμένουμε ότι οι άλλοι θέλουν ή χρειάζεται να ακολουθήσουν το δικό μας μονοπάτι. Αντιλαμβάνεστε, με όλη την ευφυΐα σας, ότι εκείνοι μπορεί να μην είναι σε θέση να το αντιληφθούν, όμως εσείς ξέρετε πια, ότι δεν υπάρχει γυρισμός....

Θα μάθετε πώς να τους αφήσετε να φύγουν, με αγάπη. Θα καταλάβετε αληθινά ότι η ζωή και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν, με ή χωρίς εσάς. Θα καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται πλέον να κρέμεστε από παλιές σκονισμένες συμπεριφορές, στάσεις και μηχανισμούς άμυνας, και με την άρνηση ως κερασάκι στην κορυφή! Σε πρώτη φάση θα φοβηθείτε μήπως γίνατε υπερβολικά εγωιστές και χωρίς συμπόνια, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Όταν βρεθείτε σε υψηλότερη κατάσταση συνείδησης, διορατικότητας, ανάπτυξης και χρησιμοποιήσετε την ευφυΐα σας πιο σοφά, θα καταλάβετε ότι η αγάπη δεν είναι εγωισμός, ένδεια, φόβος, άγχος, και ότι δεν αφαιρεί ούτε έναν πόντο από τον ανθισμένο αυθεντικό εαυτό σας.

Νόμιζα ότι αγαπούσα τον πρώην μου πάρα πολύ. Όπως αντιλαμβανόμουν την αγάπη τότε, που έμοιαζε με ναυάγιο τρένου, εγώ τον αγαπούσα. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, τα συντρίμμια τραίνων δεν έχουν καμία σχέση με αγάπη ή ευχαρίστηση! Θα μπείτε κι εσείς στον πειρασμό να ξανακοιτάξετε, στο μέλλον, εκείνη την παλιά τοξική σχέση, αλλά αναγνωρίζοντας πλέον τι ήταν και με τι έμοιαζε, θα γυρίσετε το κεφάλι σας γρήγορα, γιατί θα έχετε πια καταλάβει ότι εκείνη η σχέση ήταν επικίνδυνο ατύχημα τραίνων.

Συνειδητοποίησα ότι το να κρέμομαι πάνω στον πρώην μου, σε όλη τη διάρκεια της σχέσης αλλά και έπειτα, και το να είμαι εκτός ελέγχου, αναποφάσιστη και μπερδεμένη για την έκβαση αυτής της σχέσης, ήταν μια πολύ λάθος, σκληρή, αγενής στάση που κράταγα, όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για εκείνον που υποτίθεται ότι αγαπούσα πάρα πολύ. Όταν οι άνθρωποι δεν λειτουργούν από μια κατάσταση υψηλότερης συνείδησης, τότε οι υγιείς επιλογές και η αγάπη δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουν.

Ξέρω τώρα ότι η σχέση μου με τον πρώην μου δεν ήταν υγιής και δεν βασιζόταν στην αγάπη. Δεν προερχόταν από μια ανώτερη Αγάπη. Ερχόταν από ένα μέρος δυσλειτουργικό, από ανάγκη, από άρνηση. Ερχόταν από τις σκιές του παρελθόντος που θεμελίωναν μέσα μου την απελπισία, την καχεκτική συναισθηματική νοημοσύνη, την ανωριμότητα. Ερχόταν από ένα μέρος πλήρους και παντελούς έλλειψης σεβασμού για τον εαυτό μου, έλλειψη αγάπης για τον εαυτό μου, και φαντασιώσεων. Επιπλέον, δεν είχα κοινή λογική. Δεν ενεργούσα εντός του πλαισίου της υψηλότερης νοημοσύνης μου. Είχα δεν είχα όρια ήταν το ίδιο πράγμα, έτσι ήμουν εκτεθειμένη και εκείνος ήταν σε θέση να διεισδύσει εύκολα.

Ξέρω, η συνείδηση δεν ήταν εκεί. Είναι όμως τώρα. Ενεργώντας πια βάσει των όσων ξέρω ότι είναι αληθινά, το να ζω στην πραγματικότητα σημαίνει ότι η πραγματική αγάπη μου με αφήνει να τον αφήσω να φύγει. Το σημείο αποκατάστασης και συνείδησης που βρίσκομαι τώρα μου επιτρέπει να αμφισβητώ αν είχε σημασία ή όχι το γεγονός ότι ήταν διαταραγμένος. Επίσης, μπορώ πια να κρίνω αν χρησιμοποιώ σωστά την κατηγορία της διαταραχής για κάποιους άλλους, κοιτάζοντας ταυτόχρονα τον εαυτό μου με ειλικρίνεια. Διαφορετικά, δε θα μπορώ να ενεργώ και πολύ έξυπνα, σοφά, ούτε η κρίση μου θα προέρχεται από το μέρος της αγάπης.

Λειτουργώντας από το μέρος της αγάπης και χρησιμοποιώντας την ευφυΐα που μου δόθηκε με τον καιρό, όποια κι αν είναι τα δώρα που μου δόθηκαν, συνεπάγεται, ότι παρόλο που κατανοώ το σημείο προόδου που βρίσκομαι σε αυτή τη διαδικασία, όμως δεν έχω το δικαίωμα να παραβιάζω τα δικαιώματα των άλλων που αγωνίζονται στο ίδιο δρόμο, που περνούν από μέρη που εγώ έχω ήδη δει, που βρίσκονται παρακάτω από μένα κατά μήκος της διαδρομής ή διάλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο. Αυτό είναι ένα σημείο παγίδα. Το να αναγνωρίζω, με την καρδιά και το μυαλό, ότι κάτι δεν είναι υγιές και να το παραδέχομαι, καθώς και ότι πράγματι υπάρχουν επικίνδυνοι άνθρωποι στον κόσμο, και το να διατηρώ παράλληλα τη συμπόνια μου και την αγάπη μου, είναι σε γενικές γραμμές πραγματική πρόκληση. Η μεγαλύτερη πράξη αγάπης που μπορώ να δώσω στον εαυτό μου και στους άλλους είναι να τον αφήσω να φύγει με ευγένεια και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να τον αφήσω να φύγει με καλά αισθήματα στην καρδιά μου και να μην έχω καμία περαιτέρω επαφή μαζί του. Θα συναντήσω πολλές περιπτώσεις σε αυτό το ταξίδι, όπου οι άνθρωποι θα είναι σε διαφορετικά σημεία στην πορεία της εξέλιξής τους και μπορεί να συμπεριφέρονται σε ασυμφωνία με την αυθεντικότητά τους. Αυτό συμβαίνει λόγω της άρνησης, των μηχανισμών άμυνας ή λόγω άλλων τέτοιων μέτρων που τους κρατούν από το να γνωρίσουν τον εαυτό τους, αλλά που φυσικά δε σημαίνει ότι είναι διαταραγμένοι. Όλοι έχουμε μέσα μας ένα ποσοστό ναρκισσισμού, καθώς επίσης υπάρχουν πράγματα που ερεθίζουν το ναρκισσισμό μας και μας κάνουν να φαινόμαστε σαν να είμαστε διαταραγμένοι, αλλά όσοι βρίσκονται σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης θα το καταλάβουν νωρίς αυτό και θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Επίσης θα εξακολουθήσουν να είναι τρυφεροί και συμπονετικοί: θα δώσουν τόπο στην οργή.

Σύμφωνα με τη δική μου γνώμη, οι διαταραγμένοι άνθρωποι υπάρχουν. Γνωρίζω, επίσης, ότι η διαταραχή κυμαίνεται σε ένα συνεχές φάσμα. Πιστεύω ότι οποιοδήποτε ανθρώπινο γνώρισμα μπορεί να φτάσει να είναι συναισθηματικά απειλητικό κι επικίνδυνο. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για κάποιον που ζει σε μια κατάσταση άρνησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει την ευκαιρία να ανακτήσει την αυθεντικότητά του, αλλά σίγουρα σημαίνει ότι οι άλλοι που είναι πιο αυθεντικοί πρέπει να λειτουργήσουν από το υψηλότερο επίπεδο συνείδησης που βρίσκονται και να δώσουν τόπο. Αυτοί που ζουν σε μια υψηλότερη κατάσταση της συνείδησης και έχουν εκ νέου ανακαλύψει τη νοημοσύνη τους, τους έχει δοθεί το καταπληκτικό δώρο ότι ξεχωρίζουν με υγιή τρόπο. Για μένα, ξέρω ότι ποτέ δεν θα περιορίσω ξανά την κοινή λογική μου, τον αυτοσεβασμό, τα όρια, την αγάπη του εαυτού μου, για χάρη ενός άλλου ανθρώπου. Θα ακολουθήσω το ένστικτό μου και τη διαίσθησή μου.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η συνείδησή μας θα δοκιμαστεί πολλές φορές σε αυτό το ταξίδι. Και ότι η υψηλότερη συνείδηση και νοημοσύνη θα έρθουν σε ανθρώπινη μορφή. Οτιδήποτε μάθετε είναι μια ευκαιρία να το εφαρμόσετε και να ασκήσετε τη νέα αυτή κατάσταση της ύπαρξής σας, αυτόν τον καινούργιο και αυθεντικό εαυτό σας. Θα δελεαστείτε πολλές φορές να ξαναλειτουργήσετε με τον παλιό τρόπο, και αν δεν ακούτε τη συνείδησή σας προσεκτικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα βήμα προς τα πίσω στο δρόμο σας, αλλά αυτό είναι επίσης εντάξει, γιατί από αυτό το σημείο δε γίνεται να κάνετε το ίδιο λάθος δύο φορές. Κάποια στιγμή θα είστε σε θέση να σταθείτε σταθερά στο δρόμο σας και να πράξετε με αγάπη, συμπόνια, καθώς και θα είστε σε θέση να σέβεστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των άλλων.

Το να οδηγήσετε τη δική σας διαδρομή σε μια υψηλότερη κατάσταση ύπαρξης, συνείδησης και στην εκ νέου ανακάλυψη της νοημοσύνης σας, είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι για τον εαυτό σας. Θα σας γεμίσει με αγάπη και συμπόνια για τους άλλους, για τα διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης που βρίσκονται οι άλλοι. Για μένα, οι στιγμές που με οδηγούν σε πρόοδο, μάθηση και ανάπτυξη, αυτές οι στιγμές, είναι για μένα ακόμα άπιαστες και φευγαλέες. Μέχρι και σήμερα εξακολουθώ να περιφέρομαι στην έρημο, αλλά τώρα έχω βρει μια πυξίδα που λειτουργεί, όμως είναι παλιά και δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη, αλλά αυτό μου δίνει το ένα και μοναδικό πράγμα που χρειάζομαι για να συνεχίσω το δρόμο μου.

Ένα αυθεντικό αίσθημα ελπίδας.

  • 15 Απριλίου 2016
  • narcadmin

Σχόλια

 

13 Οκτωβρίου 2019 στις 11:06

Καλημέρα. Μια ερώτηση. Πολλές φορές χρησιμοποιης την λέξη ψυχοπαθής. Την ενώεις και για τους ναρκισους; δηλαδή είναι στην ίδια κατηγορία με έναν σχειζοφρενει η κάποιον με διπολική η ψυχοση. Το ρωτάω γιατί αυτή σχεδόν όλοι νοσηλεύονται και το κράτος τους θεωρεί ανάπηρους και μάλιστα με ποσοστό αναπηρίας 67 τις 100.

narcadmin

13 Οκτωβρίου 2019 στις 16:05

Η Επιστήμη της ψυχιατρικής κάνει και πρέπει να κάνει σαφείς διαχωρισμούς ανάμεσα στα διάφορα είδη διαταραχών. Στο μπλογκ αυτό δε δίνω τόση σημασία, γιατί δε με ενδιαφέρει να μελετήσω επιστημονικά το ναρκισσισμό, αλλά να ενημερώσω, σε κοινωνικό επίπεδο, τα θύματα για το φαινόμενο και για το τι πρέπει και τι μπορούν να κάνουν. Χρησιμοποιώντας τις λέξεις ψυχοπαθής, νάρκισσος, διαταραγμένος και άλλες, εννοώ οποιονδήποτε ΤΟΞΙΚΟ άνθρωπο, που η σχέση μαζί του (πες καλύτερα το μπλέξιμο) είναι ζημιογόνα σε οποιοδήποτε βαθμό και με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορεί μάλιστα να μην είναι καν ψυχικά ασθενής κάποιος και να γίνει κακοποιητής μέσα στη σχέση του! Έχω δει στα ξένα άρθρα οτι χρησιμοποιούν εναλλακτικά αυτούς τους όρους και γι' αυτό το έκανα κι εγώ.

Γράψε κι εσύ ένα σχόλιο...

Όλα τα σχόλια για να δημοσιευτούν πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το διαχειριστή.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ narciSOS.net

Τα άρθρα στο narcisos.net δημοσιεύονται σε αραιά και τυχαία χρονικά διαστήματα. Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε το email σας ΕΔΩ, ώστε να σας ενημερώνω μόλις δημοσιευτεί νέο άρθρο.