Πώς να ερμηνεύετε τη Γλώσσα του ψυχοπαθή (3)

Το περιεχόμενο του τι λέει ο ψυχοπαθής δε σημαίνει τίποτα.

Το να ερμηνεύσει κανείς το πώς σκέφτεται ένας ψυχοπαθής και το τι λέει και κάνει, δεν απαιτεί πολλή σκέψη. Βάζουμε πολλή σκέψη σε αυτό, γιατί προσπαθούμε να βγάλουμε νόημα από ανοησίες. Όταν καταλάβετε ότι όλοι οι ψυχοπαθείς, νάρκισσοι ή sociopaths μιλούν την ίδια "γλώσσα", οτι όλοι παίζουν τις ίδιες "διαταραγμένες κασέτες”, θα συνειδητοποιήσετε ότι η προσπάθεια να βρείτε νόημα στη γλώσσα τους είναι μια απολύτως άκαρπη και σπάταλη αγγαρεία, η οποία δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο σας.

1. Κίνητρο: Να βλάψει. Να καταστρέψει. Να κερδίσει. Να φέρει την καταστροφή. Να παίξει τα παιχνίδια του/της. Για τον έλεγχο. Για να κερδίσει την εξουσία. Τίποτα περισσότερο. Τίποτα λιγότερο. Να θυμάστε πως το κίνητρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τα επόμενα δύο στοιχεία της γλώσσας ενός ψυχοπαθή, τα οποία υπάρχουν σε όλους τους δεσμούς του και σε όλες τις επαφές/επικοινωνίες του.

2. Κατανοήστε τους γλυκούς/πικρούς κύκλους της επικοινωνίας του. Τα λόγια υπερβολικής, άστοχης, συχνά μη-πιστευτής καλοσύνης συνοδευόμενα από υπαινιγμούς, παράνοια, υπονοούμενες παρατηρήσεις, συγκαλυμμένες κατηγορίες, διάχυτο αρνητισμό. Είναι ο κύκλος της κακοποίησης. Η γνωστική ασυμφωνία. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να το θυμάστε όταν είστε μπλεγμένος/η με τον ψυχοπαθή/νάρκισσο και δεν μπορείτε να σταματήσετε τον εαυτό σας από το να ακούτε την ατελείωτη φλυαρία του. Όταν αντιληφθείτε οτι χτύπησε μέσα σας το καμπανάκι, τότε το μόνο περιεχόμενο, το μόνο νόημα που είναι πιο λογικό να δώσετε και είναι πραγματικά πολύ απλό, θα πρέπει να είναι να ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας.

2A. Η Χειραγώγηση. Ο,τιδήποτε στη γλώσσα του μοιάζει "ωραίο" σε σας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από χειραγώγηση ή παραπλάνηση ή υπνωτισμός. Μερικές φορές ακούμε λέξεις και νομίζουμε πως ξέρουμε τι πραγματικά σημαίνουν. Όταν έληξα τη σχέση και άρχισα να μελετώ την ψυχοπάθεια και το ναρκισσισμό, η λέξη «χειραγώγηση» εμφανιζόταν συχνά μπροστά μου. Έτσι, κοίταξα το νόημά της. Κάποια έντονα φορτισμένη στιγμή μάλιστα. Με κάποιο μαγικό τρόπο, αυτή η αναζήτηση έσβησε όλο το νόημα των ντουζίνων τριαντάφυλλων για τα γενέθλιά μου κάθε χρόνο, ήταν εντελώς ανούσια, τα δώρα του, όταν ήξερε ότι είχα νευριάσει μαζί του, ή όταν ήθελε σεξ. Ακολουθεί ο ορισμός από τη wikipedia.

“Η Ψυχολογική χειραγώγηση είναι ένα είδος κοινωνικής επιρροής που έχει ως στόχο να αλλάξει την αντίληψη ή τη συμπεριφορά των άλλων, μέσω δόλιων, παραπλανητικών, ή ακόμα και καταχρηστικών τακτικών. ...με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του δράστη, συχνά εις βάρος του άλλου.”

“Η Harriet Braiker προσδιόρισε τους ακόλουθους βασικούς τρόπους που οι χειριστικοί τύποι ελέγχουν τα θύματά τους: Θετική ενίσχυση: περιλαμβάνει έπαινο, επιφανειακή γοητεία, επιφανειακή συμπάθεια (κροκοδείλια δάκρυα), η υπερβολική συγγνώμη, χρήματα, έγκριση, δώρα, προσοχή, εκφράσεις του προσώπου, όπως ένα βεβιασμένο γέλιο ή χαμόγελο, η δημόσια αναγνώριση.”

Η Χειραγώγηση χρησιμοποιείται από το διαταραγμένο για να πάρει ό,τι θέλει από εσάς, ή για να ελέγξει τη συμπεριφορά σας. Είναι σκόπιμη και είναι εντελώς παραπλανητική. Αυτός είναι ο λόγος που η φάση του βομβαρδισμού αγάπης (μήνας του “μέλιτος”) είναι, κατά τη γνώμη μου, το πιο επικίνδυνο μέρος του συνόλου της σχέσης. Ο ψυχοπαθής / ναρκισσιστής / sociopath χρησιμοποιεί χειραγώγηση από την αρχή για να μπείτε στη σχέση. Επίσης ο φαύλος κύκλος συμπεριφοράς εξιδανίκευσης/απόρριψής σας, που αναφέραμε στο (2), είναι ακριβώς μία ακόμη τακτική χειραγώγησης. Συνειδητοποιήστε οτι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ο διαταραγμένος σας μιλάει ωραία αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από χειραγώγηση. Ο ναρκισσιστής δεν έχει ευγενική φύση και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για να προσπαθήσει να κάνει τον άλλον να νιώσει ωραία, εκτός από υστεροβουλία. Αν δεν μπορείτε να το δείτε αυτό όπως ακριβώς είναι, θα είστε τυλιγμένοι πάντα στη δίνη της χειραγώγησης. Είναι εξαιρετικά χειριστικά άτομα επειδή δεν έχουν ενσυναίσθηση, καμία συνείδηση, και ως εκ τούτου, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ενεργούν στη ζωή παίζοντας ρόλους, φορώντας μάσκες. Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή μαζί τους που να είναι πραγματική. ΞΑΝΑ: ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ "καλοσύνης" προερχόμενης από τον ψυχοπαθή/ναρκισσιστή ΕΙΝΑΙ χειραγώγηση. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

2B. Η Κατάχρηση. Ο ναρκισσιστής έχει μόνο ένα στόχο επάνω σας: να σας ελέγχει. Να κερδίσει την εξουσία. Να σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας. Να προκαλέσει σύγχυση. Να κρατήσει τη σκέψη σας ΜΟΝΟ πάνω σε αυτούς. Να σας κάνει να χάνετε τον καιρό σας αναμασώντας και μηρυκάζοντας τι μπορεί να σημαίνουν οι ανοησίες που σας λένε. Να δημιουργήσει αμφιβολία μέσα σας. Το κάνουν για διασκέδαση. Μερικοί ψυχοπαθείς/ναρκισσιστές (κατά τη γνώμη μου, οι περισσότεροι) είναι σαδιστικοί σε κάποιο βαθμό και απολαμβάνουν τον πόνο που προκαλούν καθώς και τις επακόλουθες αντιδράσεις. Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω, μέσα από τις πολλές επαναλήψεις των ίδιων ακριβώς ενεργειών που μου έκανε, ότι όλα τα έκανε επίτηδες για να μου κάνει κακό. Για να με δει να κλαίω ή να με δει θυμωμένη. Μπορούν να είναι, και συχνά είναι, πολύ δραματικοί, προκαλούν και δημιουργούν ένα θέμα/πρόβλημα ή σας λένε κάτι εσκεμμένα σκληρά, υπονοώντας φταίξιμό σας, για να πάρουν κάποια αντίδραση από σας. Απολαμβάνουν τον πόνο σας. Προσποιούνται οτι δεν απολαμβάνουν το κακό που σας συμβαίνει, αλλά στην πραγματικότητα το απολαμβάνουν, κι ενώ αντλούν σαδιστική απόλαυση από τον πόνο σας, επίσης ξέρουν ότι θα σας κρατήσουν στη σχέση, με εσάς να προσπαθείτε να διορθώσετε τη συμπεριφορά σας, ενώ εκείνοι παραβλέπουν τη δική τους.

Περίληψη: Ο ψυχοπαθής/ναρκισσιστής είναι είτε χειραγώγηση είτε κατάχρηση/έλεγχος. Μαύρο ή άσπρο. Με το διαταραγμένο δεν υπάρχει καμία επικοινωνία/διάλογος, γιατί αυτό προϋποθέτει οτι ο συνομιλητής βλέπει την πλευρά σας, την άλλη πλευρά, κάτι το οποίο ο ναρκισσιστής εξ ορισμού δεν κάνει. Είμαστε εμείς που περιπλέκουμε την παραφροσύνη τους, προσπαθώντας να βγάλουμε νόημα από ανοησίες. Το ναρκισσιστή δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου πράγματα όπως η αλήθεια ή το δίκαιο, μόνο αυτό που "φαίνεται", το “ό,τι δηλώσεις είσαι”, το οποίο είναι επιφανειακό, στην καλύτερη περίπτωση. Τόσο απλά.

Ειρήνη.

  • 25 Αυγούστου 2018
  • narcadmin

Σχόλια

Άρης

27 Αυγούστου 2018 στις 2:17

Για μενα οπως εχω ξαναπει,δεν ειναι ανθρωποι.Κυκλοφορουν κατι αρθρα τελευταια που λενε οτι ο ψυχοπαθης δεν ειναι κατι κακο και οτι ολοι εχουν δικαιωμα στη ζωη κτλ κτλ.Η ειναι ψυχοπαθης ο συγγραφεας η πραγματικα ιδεα δεν εχει τι του γινεται.Λοιπον αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι συμφωνα με μελετες αυτο που οδηγει τους ψυχοπαθεις στις πραξεις τους ειναι η εκριση της ουσιας ντοπαμινης.Εξηγω.Επειδη ο ψυχοπαθης δεν εχει την ικανοτητα να βιωνει συναισθηματα κυνυγα να φερει συνεχως ενα υποτιθεμενο σχεδιο εις περας με την ελπιδα οτι θα τα καταφερει.Η πραξεις του του προκαλουν επιβαιβεωμενα ερεθισματα στον εγκεφαλο του (εκριση της ουσιας ντοπαμινης).Η ιδια ουσια να φανταστειτε εκρινεται στον εγκεφαλο να φανταστειτε μετα απο χρηση ναρκωτικων ουσιων.Αρα με αυτα που κανει φτιαχνεται.Αν καποιος απορρησε με τον ορο κοινονικοπαθης sociopath ας μου επιτραπει να διευκρινησω οτι συμφωνα με μελετες η μιση επιστημονικη (ψυχιατρικη) κοινοτητα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ (διοτι η αλλοι μισοι γιατροι του κοσμου λεε οτι ειναι βλακεια ολο αυτο)οτι και καλα οι ψυχοπαθεις για να το πω λαικα χωριζονται σε δυο κατηγοριες.Η πρωτη ονομαζονται ψυχοπαθεις και θεωρειται οτι ειναι ετσι απο γεννησεως και η δευτερη κατηγορια ονομαζονται κοινονικοπαθεις και θεωρειται και καλα οτι την ασθενεια τους την προκαλει το περιβαλλον τους.Βλακειες κατ εμε.Ζουμε σ εναν κοσμο πολυ περιεργο να προσεχετε ολοι σας και να διαβαζετε αυτα τα αρθρα ειναι πολυτιμα.Οι ανθρωποι που τα εχουν ζησει μιλανε πολυ δυσκολα.Τελος σας αναφερω για να σας πονηρεψω λιγακι.Η καταθλιψη εχει επισημως αναγνωριστει ως ψυχικη ασθενεια και καινουριες μελετες δειχνουν οτι μερικες φορες τα ατομα αυτα εχουν την ταση να καταστρεφουν τα παντα γυρω απο το συγκεκριμενο μοτιβο συμπεριφορας που ακολουθουν ακομα και να γινονται βιαια.Μην βλεπετε μονο ταινιες κ ακουτε δακρυβρεχτες ιστοριες ψαξτε κ διαβαστε.

Βaaγκελης

17 Ιανουαρίου 2019 στις 17:32

Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα. Πέρασαν σχεδόν δυομιση μήνες από τότε που έφυγα από την ναρκισιστρια. Είναι πολύ έντονο το μετατραυματικο στρες. Πολλές φορές τα βάζω με τον εαυτό μου. Θα θελα ναναι μαζί μου έστω όπως ήταν. Μυρηκασμος σκέψεων και γεγονότων.

Σοφία

5 Φεβρουαρίου 2019 στις 22:42

Βaaγκελης: υπομονή, υπομονή υπομονή!!! Θα περάσει.... είμαι σχεδόν 8 μήνες μακριά από τον ψυχοπαθη/νάρκισσο/ μακιαβέλι, μετά από σχέση 8 χρόνων (συζουσαμε) κ Μόλις πριν από λίγες μέρες πιάνω τον εαυτό μου να απολαμβάνει το χωρισμό να χαίρεται με τις απλές χαρές της καθημερινότητας, να μπορώ κ πάλι να λειτουργώ αποτελεσματικά στη δουλειά μου να χαίρομαι την παρέα των φίλων μου πάνω από όλα όμως έχω σταματήσει να κλαίω κ να ουρλιάζω σαν πληγωμένο αγρίμι...

Βαγκελης

9 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:52

Σοφία ευχαριστώ για την στήριξη. Ελπίζω και ξέρω θα πέραση. Τουλάχιστο ξέρω ότι δεν είμαι μόνος μου.

Λυδία Φαηλακη

2 Μαρτίου 2019 στις 13:34

Δυστυχώς υπαρχουν και χειρότερα..Εμενα παρακολουθεί χρονια το σπιτι μου και αναλόγως τι χρωμα φοραω σε ρούχα στηνει πραγματικοτητες με συμβολισμους προσπαθώντας να με κατευθύνει ψυχολογικά....ενα παρανοϊκό παιχνίδι ενος λεφτά εμμονικου ,ανωμαλου και αρχιμασωνου σατανολατρη ψυχοπαθή ....,δεκα χρονια απο τοτε που χωρισαμε.Ελπιζω ο Θεός να τον βάλει στη θέση του,ανθρωπος ειναι αδυνατον...

Ελευθερια

21 Νοεμβρίου 2019 στις 00:59

Μολις σημερα καταλαβα οτι 4 χρονια ημουν με εναν τετοιο ανθρωπο...συναισθηματικα κενο και χειριστικο..μολις επαναστατω αντιδρω με τιμωρει εξαφανιζεται και παντα για να νοιωσω απωλεια ωστε οταν ειναι καταλληλη στιγμη να ερθει και εγω να ζητω συγνωμη καθε φορα.
Ειχα πιστεψει οτι φταιω νομιζα τον εκνευριζε η φωνη μου μολις ελεγα θελω να συζητησουμε γινοταν εξαλλος.
Μου ειπε πολλες φορες ποσο δεν τον ενδιαφερει τι εχω πως νοιωθω και οτι τον κουραζω ,καθε φορα με απειλουσε με χωρισμο ωστε να σταματησω να μιλαω να αντιδρω.
Πηγα σε ψυχολογο εκεινη καταλαβε ποιος ειναι πραγματικα και θυμωσα μαζι της γιατι δεν με βολευε να μην ειναι ο τελειος καταπληκτικος που γνωρισα..ξαφνηκα μπηκα διαβασα και ειδα το ποσο κακοποιημενη ειμαι συναισθηματικα...Προσπαθω να βρω καπου τον εαυτο μου ..
Ποναει η ψυχη μου ομως νοιωθω πολυ μπερδεμενη.....

Έρικα

29 Νοεμβρίου 2019 στις 12:12

Ελευθερία μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Μόλις πριν 2 εβδομάδες χώρισε με τον ναρκισσιστή σύντροφο μου. Είμαι αυτή τη στιγμή μακρυά του αλλα καθημερινά θα κάνει κάτι για να προσπαθήσει να λάφει κάποιου είδους αντίδραση από μένα. Τον χώρισα σιωπηλά μετά από ένα διάστημα μιας εβδομάδας σιωπηλής τιμωρίας που μου υπέβαλε. Είχε προηγηθεί καυγάς για κάτι ανούσιο. Είχα υποψίες ότι ήμουν με νάρκισσο και είχα μελετήσει αρκετά το θέμα. Επιβεβαιώνομαι καθημερινά σε όλα ότι σκοπός του ήταν να με χειραγωγήσει. Ήξερα ότι με τιμωρούσε όταν δεν μου μιλούσε, ότι με εκδικήτο, ότι ήθελε να συρθώ να τον παρακαλέσω άλλη μια φορά. Σε παρακαλώ βρες τη δύναμη να νοιαστείς για μια φορά για τον εαυτό σου. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και αγάπησε ακόμη και την απελπισία σου. Αγωνίζομαι καθημερινά με δαίμονες για να μπορέσω να απεξαρτηθώ από αυτή τη θλιβερή εξάρτηση με τον ναρκισσιστή που αγάπησα και πρόσφερα τόσα. Αγωνίσου , αυτή τη στιγμή το μόνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι η ψυχική σου και ίσως και η σωματική σου ασφάλεια. Μην καταρρεύσεις. Και θα το ξαναπώ, όλοι αυτοί οι νάρκισσοι, ψυχοπαθείς κακοποιούν ψυχικά ίσως και σωματικά αν τους δωθεί η ευκαιρία. Δεν μπορούν να σωθούν από κανέναν. Ακολουθούν όλοι το ίδιο μοτίβο συμπεριφοράς και τακτικών. Η αγάπη δεν ήταν αληθινή ήταν απλά τροφοδοσία του εγώ τους. Σώσε τον εαυτό σου. Μείνε μακρυά, δούλεψε μέσα σου να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και την καθαρότητα του μυαλού σου.

Ελένη

23 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:57

5 χρόνια ημουν με Ψυχοπαθή. Πριν 5 μήνες περιπου χωρισαμε. Κοιτάζοντας πίσω σκεφτομαι οτι αφου ήμουν 5 χρόνια με ψυχοπαθή, δε με τρομαζει τίποτα πια.

Είναι φοβερό πάντως: ο τρόπος που χειριζονται, ο τρόπος που ρουφανε τη χαρα απο μέσα σου. Τα ιδια ζουσα με αυτα που περιγραφει η Ελευθερια. Μόλις κάτι δε του άρεσε τσουπ εξαφανιζοταν. Γιατί μπορουσε εκεινος και όχι εγω; Γιατι εγω τον αγαπουσα, δε μπορουσα να τον αφησω ουτε στιγμη, εκείνος όχι. Τόσο απλα. Δεν νιωθει τιποτα. Ουτε παθος υπαρχει για ομαδα πχ (οπως παθιαζονται οι αντρες) εκτος και αν εξυπηρετει συμφεροντα.

Τον πρωτο καιρό εκλαιγα συνεχεια, είχα εντονο μετατραυματικο στρες. Μετα αρχισα το διαβασμα. Και ναι οταν ξες γίνονται εντελως προβλεψιμοι. Τους αρεσει να εισαι στεναχωρημένη. Επιβεβαιωνονται απο αυτό. Νιωθουν οτι κάτι είναι. Νιωθουν οτι έχουν τη δυναμη πανω σου με τον τρόπο αυτόν.

5 μηνες μετα τον χωρισμο, στελνει μηνυμα τι κανεις και τετοια που εισαι κτλ Γιατι; γιατι εδειχνα οτι περναω καλά. Βγαινω έξω μεχρι το πρωι με φίλους. Αρχισα ξανα να γελάω!!! Περνάω καλά. Οπότε εμφανιζεται ο ψυχοπαθης. Παω, τη στηνω έξω απο το σπιτι του, μιλαμε, κανουμε βόλτα 1,5 ωρα μεσα στο κρυο. Αποχαιρετιόμαστε λέγοντάς μου "κανονισε για καφε μεσα στην εβδομαδα" ο.κ. στελνω για καφε μετα απο μερικές μέρες. Ουτε απαντηση παιδια! Και δεν ειμαι καμια ασχημη. Λες και ειμαι σκουπιδι. Ούτε όχι, ούτε ναι. Τιποτα. Γιατί; Για να κάνω σαν υστερική. Και μετα να μου πει " ναι μαλακεια εκανα" όπως συνηθιζε. Για να βγει απο πάνω. Όλα γίνονται για να βγει απο πάνω. Ο εαυτός τους πάνω απο όλα.

Παιδια υπομονη. Μακρια απο αυτους. Παιζουν με το μυαλό μας. Φαρμακο για εμας είναι οι φίλοι και οι συγγενεις, που μας αγαπανε και εξω, χόμπυ. Οταν συναστραφούμε με ανθρωπους που φέρονται φυσιολογικα θα δουμε τη διαφορα. Όταν δουμε πως ειναι να νοιαζεται κάποιος για εμας πραγματικα. Έστω και φίλος, έστω και αδελφος. Αυτά παιδια απο μένα.

Θεωρω είμαι καλύτερα χωρις αυτόν. Ό.κ. δεν έχω τα δωρακια του, και τον χειρισμό του, αλλά εχω την ελευθερία μου και την χαρά μου. Υπομονη, θα σας κάνει πιο δυνατούς όλο αυτό που ζήσατε.

A.

23 Αυγούστου 2020 στις 20:15

Γεια σας. Διάβασα τις ιστορίες σας στα σχόλια και έχω πάθει σοκ με το τι έχετε περάσει... Πόσο δύσκολο ψυχικά είναι να μπλέκει κανείς με τέτοια άτομα. Δεν το ήξερα, μέχρι να την πατήσω κι εγώ. Θα πω κι εγώ τη δική μου ιστορία για να μου φύγει ένα βάρος... Δεν ξέρω, βέβαια, αν το άτομο αυτό ανήκει στην κατηγορία του ψυχοπαθούς/κοινωνιοπαθούς ή ναρκισσιστή, αλλά διαβάζοντας αρκετά άρθρα τον τελευταίο καιρό έχω ενδείξεις πως ίσως να ήταν, τελικά. Δε μπορώ, όμως, να κάνω διάγνωση εφόσον δεν είμαι ειδικός. Ευτυχώς, δεν προχωρήσαμε σε σχέση. Ήταν μία γνωριμία μόνο περίπου τριών και μηνών και είχαμε βρεθεί από κοντά μόνο δύο φορές. Όλο τον υπόλοιπο καιρό μιλούσαμε από απόσταση. Με κέρδισε αμέσως, τον καψουρεύτηκα τρελά. Με γέμιζε με κομπλιμέντα άπειρα, μου έλεγε συνέχεια πόσο με αγαπάει, κι ας μην είχαμε ακόμη ειδωθεί από κοντά ακόμη, με θεωρούσε τέλεια κ.λ.π. Πλήρης εξιδανίκευση. Να μην τα πολυλογώ, από κοντά ήταν άλλος άνθρωπος. Μιλούσε για σεβασμό και έλεγε ότι θα μου έδινε χρόνο για να προχωρήσουμε. Δεν έκανε τίποτα από αυτά. Με πίεζε, δεν ακούγε τα δικά μου θέλω ποτέ. Υπήρχαν μέρες που με βομβάρδιζε στα μηνύματα και μέρες που μου έστελνε με το σταγονόμετρο. Ακουγόταν συχνά πολύ εξαντλημένος και πεσμένος ψυχολογικά κι εγώ πάντα, λόγω βαθιάς ενσυναίσθησης, του έλεγα ότι είμαι δίπλα του. Δεν ανοιγόταν, δε μου μιλούσε για εκείνον, δε με ρωτούσε για τη ζωή μου. Όταν δε μου έστελνε μηνύματα, τρελαινόμουν. Περνούσαν χίλια σενάρια από το μυαλό μου. Έπαιζε με την ψυχολογία μου σίγουρα. Πριν λήξουμε τη γνωριμία, έμαθα και για κάποιο προσωπικό του θέμα που με προβλημάτισε πολύ και έγινα ιδιαίτερα καχύποπτη. Σκέφτηκα γιατί να μου πει κάτι τόσο προσωπικό του, εφόσον σπάνια ανοιγόταν. Μήπως μου έκρυβε και άλλα θέματα; Εν πάση περιπτώσει, προς το τέλος, όταν κατάλαβε ότι δε μπορούσε να με ρίξει στο κρεβάτι, ξενέρωσε και δύο μέρες σχεδόν δε μου μιλούσε. Ενώ στην αρχή της γνωριμίας με έψαχνε συνεχεια... Ε, δεν άντεξα κι εγώ και όσο κι αν πονούσα, γιατί είχα πάθει εξάρτηση μαζί του, του είπα τέλος. Η συμπεριφορά του με εξέπληξε γιατί δεν προσπάθησε καν να με κρατήσει. . Δε με ξαναέψαξε. Σαν να μην τον ένοιαζε ένα πράγμα. Ξενέρωσε; Βρήκε άλλο θύμα; Δε θα μάθω ποτέ.. Μετά το τέλος της σχέσης μας, ένιωσα πολύ μόνη. Σαν να έχασα ένα γερό στήριγμα. Δεν είχα διάθεση για τίποτα. Είχα χάσει κάθε χαρά, παρότι εκείνη η περίοδος ήταν πολύ όμορφη για μένα γιατι μόλις είχα τελειώσει το μεταπτυχιακό και είχα βγει από μια έντονα ψυχοφθόρα περίοδο... Εν τέλει, ξεκίνησα ψυχοθεραπεία. Κλείνω δύο μήνες και νιώθω, επιτέλους, λιγο πιο δυνατή... Αλλά θέλει ακόμη πολύ χρόνο... προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου... Ποιος να μας το έλεγε ότι θα γνωρίζαμε τέτοιους ανθρώπους... Πόσο κακό μπορεί να προξενούν στα θύματά τους...
Υ.Γ. Κάποια επιπλέον χαρακτηριστικα της συμπεριφοράς του που με έβαλαν σε σκέψεις για το ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του ήταν και το έντονο διαπεραστικό βλέμμα που είχε. Όταν με κοίταζε, τρόμαζα. Όπως, επίσης, και το γεγονός ότι αν και καπνιστής, δεν κάπνισε ποτέ μπροστά μου ισχυριζόμενος ότι με σέβεται. Όχι και πολύ πειστική δικαιολογία... Επίσης, το ένστικτό μου μου έλεγε να μη μείνω μόνη μαζί του ούτε λεπτό... Καλό μας κουράγιο και εύχομαι γρήγορα όλοι μας να προχωρήσουμε και να βρούμε ένα άτομο που να αξίζει την αγάπη μας. Πάνω απ' όλα, όμως, να αγαπήσουμε τον πληγωμένο εαυτό μας και να επουλώσουμε τις πληγές μας!!!!

Κγ

27 Αυγούστου 2020 στις 20:34

Αυτοί οι άνθρωποι κατά κανόνα γυρίζουν πίσω στα θύματα τους αλλά δεν είναι αγάπη η ενδιαφέρων θα Πάρη την επιβαιβεωση του και θα φυγή πάλι δεν ξεμπλεκεις έτσι απλά αν όντως είναι ναρκισσος θα το κανει

Γράψε κι εσύ ένα σχόλιο...

Όλα τα σχόλια για να δημοσιευτούν πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το διαχειριστή.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ narciSOS.net

Τα άρθρα στο narcisos.net δημοσιεύονται σε αραιά και τυχαία χρονικά διαστήματα. Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε το email σας ΕΔΩ, ώστε να σας ενημερώνω μόλις δημοσιευτεί νέο άρθρο.