Μια προσωπική ιστορία αναγνώστη

Αναγνώστης του narcisos.net μοιράζεται την προσωπική του εμπειρία και καταθέτει την ιστορία του. Διαβάστε τη.

 

" Αφού χώρισα από μια πολύχρονη σχέση, όπου είχα δώσει όλο μου τον εαυτό, έκανα διάφορα όπως κάθε νορμάλ χωρισμένος 32άρης θα έκανε. Διασκέδασα, έκανα πράγματα για μένα. Σ ένα από αυτά, στον χορό γνωρίστηκα με μια κοπέλα συνομήλικη. Ήξερα μέσα μου ότι δεν πρόκειται να την αγαπήσω.

Λίγο τα λόγια των φίλων μου, λίγο που τους έβλεπα όλους με οικογένεια... επηρεάστηκα πάρα πολύ. Μου λέγανε όλοι να ''τακτοποιηθώ''. Έτσι έγινα αυτό που κορόιδευα και μισούσα. Έγινα ένας άντρας ο οποίος κοίταξε να κάνει ένα δεσμό επειδή η άλλη είχε μια καλή δουλειά και ένα σπίτι.

Όχι από άποψη προικοθηρίας. Τα ίδια προσόντα τα έχω και εγώ. Αλλά έτσι πίστευα τότε. Ότι επειδή είχαμε και οι 2 την δουλειά μας και τα σπιτάκια μας ότι θα ζήσω μια άνετη ζωή....Πόσο μα πόσο χαζός ήμουν. Εμένα ποτέ δεν με αντιπροσωπεύαν τέτοιου είδους λογικές. Πόσο χαζό εκ μέρους ενός ανθρώπου αυτοδημιούργητου να πιστέψει ότι τα ''προσόντα'' είναι εκείνα που φέρνουν την ευτυχία.

Από το πρώτο ραντεβού να φανταστείτε, είδα μια εικόνα ενός πονεμένου ανθρώπου. Με τα λόγια της με έκανε να το νομίσω αυτό. Είναι ένα φοβερό τέχνασμα διότι σαν φυσιολογικοί άνθρωποι έχουμε την τάση να αισθανόμαστε οικεία όταν νομίζουμε ότι και ο συνομιλητής μας έχει περάσει και αυτός δύσκολα.

Γυρίζοντας φανταστείτε στο σπίτι μου στο τρίτο ραντεβού είπα στον εαυτό μου.....''Μα καλά ρε παιδί μου...πώς της ανοίχτηκα έτσι;'' Εγώ δε μίλαγα ποτέ για τα προσωπικά μου σε κάποιον που δεν ξέρω καλά. Και αυτό παιδιά είναι το πρώτο πράγμα που θα νοιώσετε. Θα νοιώσετε ευάλωτοι και δεν θα αισθάνεστε καλά που ανοιχτήκατε. Θα νοιώσετε ότι κάποιος σας ξεκλειδώνει μέσα σας για να μάθει για εσάς περισσότερα και εσείς κατά έναν περίεργο τρόπο δεν θα αισθάνεστε καλά που μιλήσατε. Το υποσυνείδητο σας θα σας στέλνει τα μηνύματα αλλά εσείς θα τα αγνοείτε. Αλλά το καταφέρνουν αυτό από τα τεχνάσματα. Εσείς θα δείτε έναν άνθρωπο πονεμένο, που ενδιαφέρεται ΠΑΡΑ πολύ να μάθει για τα εσώψυχά σας, την οικογενειακή σας κατάσταση. Θα δείτε έναν άνθρωπο που έχει την ανάγκη από αληθινή αγάπη...και θα την πατήσετε. Αναρωτηθείτε τα εξής: Γιατί τόσο ενδιαφέρον; Γιατί τον/την ενδιαφέρει τόσο πολύ να μάθει για την παιδική μου ηλικία;

Ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα το έκανε αυτό. Περισσότερο θα κοιτούσε πως να πάτε για κανένα ποτάκι η πώς θα πάτε να βγάλετε τα μάτια σας... και βέβαια θα θέλει να σας γνωρίσει αλλά σε καμία περίπτωση να σας αναγκάσει να βγάλετε τα προσωπικά σας στην φόρα από τα πρώτα ραντεβού.

Εγώ ένιωσα οτί με καταλάβαινε πάρα πολύ και κάποια στιγμή ενώ είχε μάθει αρκετά... σταμάτησε να με ρωτά άλλα. Όταν κλείσαμε 2 μήνες σχέση με το πρόσχημα ότι είμαστε και οι 2 μεγάλοι αρκετά και ότι δεν έχει σ' αυτήν την ηλικία διάθεση να "παίζει" μου ζήτησε να συζήσουμε στο δικό της διαμέρισμα στην οικογενειακή πολυκατοικία που είχανε. Εκεί, χωρίς να το καταλαβαίνω άρχισε να με βιάζει ψυχολογικά. Θα σας δώσω ένα δείγμα. Της είχα πεί για την πρώην μου (ναι, ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τις προηγούμενες σχέσεις σας και στο τι περάσατε απλα για να δουν που πονάτε και μέχρι που μπορούν να φτάσουν)... η πρώην μου λοιπόν ήταν πάρα πολύ ακατάστατη όταν συζούσα με κείνη και δεν έκανε καθόλου δουλειές. Με αποτέλεσμα να τα κάνω όλα εγώ και να με στεναχωρεί αφάνταστα. Έκανε και αυτή το ίδιο λοιπόν αλλα με τρόπο που να μην καταλαβαίνω ώστε να με κοιτά και να απολάμβανει που το σχέδιο της έχει πετύχει. Θα σας εξηγήσω αμέσως. Όταν κανονίσαμε τις δουλείες στο σπίτι πώς θα γίνονται (γιατι θέλω παντα να συμμετέχω) κατά περίεργο τρόπο κανονίζαμε να κάνει εκείνη το σπίτι πάντα όταν είχα βάρδια και έλειπα. Έτσι, όταν έκανα εγω τις δουλειές εκείνη ήταν εκεί και με ''θάυμαζε''. Θα μου πείτε σιγα τα αυγά... μετά από λίγο καιρό όμως άρχισε να μου λεει ότι δεν τα κάνω καλά και οτι την αναγκάζω με αυτόν τον τρόπο να τα κάνει όλα μόνη της. Μου έλεγε από πάνω μου συνέχεια πώς να τα κάνω. Της απαντούσα ότι ειμαι άντρας και ότι παρόλο που είχα την πρόθεση να βοηθώ δε μπορούσα όμως να τα κάνω τόσο καλά όσο μια γυναίκα. Μου απάντησε... ''μ' αρέσει που μου έλεγες για την πρώην σου... ούτε συ δεν κάνεις τίποτα....''

Προσέξτε. Χρησιμοποίησε το παρελθόν μου εναντίον μου. Έκανε ένα πράγμα που με πόνεσε το ίδιο ακριβώς όπως με πονούσε και εκείνη. Γι αυτό λοιπόν παιδιά, όταν κάποιος/α σας ρωτά για προηγούμενες σχέσεις εσείς να απαντάτε... ''Για το παρελθόν μου δεν θέλω να μιλάω γιατί είναι σαν να γκρινιάζω για τις επιλογές μου. Όπως όλοι οι άνθρωποι είχα και γω τις σχέσεις μου. Τελεία και παύλα.''

Επίσης έγραφε τα πάντα σε χαρτί. Και δε σας λέω για λίστα σούπερ μάρκετ αλλά για σχέδια για πράγματα που ήθελε να κρίνει και να βγάλει συμπεράσματα. Τα υπέρ και τα κατά. ΠΡΟΣΟΧΗ. Αυτού του είδους οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο να οργανώνουν τις σκέψεις τους. Μέχρι και για μένα έγραφε... τα υπέρ και τα κατά μου...

Περνούσε ο καιρός χωρίς να καταλαβαίνω για πιο λόγο είμαι στεναχωρημένος... και πάντα χρησιμοποιούν το σεξ σαν εργαλείο... έτσι και με μένα... μέχρι που μια φορά είπε την μαγική κουβέντα... θέλω να τελειώσεις μέσα μου... και γω το έκανα... και μετά από 2 μήνες ήρθε και το θετικό τέστ. Και κει αρχίσαν όλα.

Έκοψε τα φάρμακα. Που δεν ήξερα οτι παίρνει. Κανεις από την οικογενεια της δεν μου το είπε. Κανεις δε με προειδοποίησε. Ας την φορτωθεί αυτος λεγανε. Δε το είχα ανακαλύψει όμως. Δεν ήξερα γιατί είναι έτσι ή γιατί συμπεριφέρεται έτσι. Οι γονείς της λέγανε οτι είναι της εγκυμοσύνης τα νέυρα... ούτε μια μέρα δεν χάρηκα και δε μίλαγα σε κανέναν γι αυτά... όταν με πρόσβαλλε αντιμιλούσα και γω και όταν πάθαινε κρίσεις με φωνές υπερβολικά δυνατές και πετούσε πράγματα μετά μου έλεγε ότι εγώ φταίω, οτι εγώ έχω το πρόβλημα και οτι ειμαι για ψυχίατρο και χρειάζομαι βοήθεια (έκανε προβολή του εαυτού της πάνω μου).

Αυτό που με έσωσε ήταν ότι ο δεσμός αυτός ήταν από συμφέρον και δεν την αγαπούσα. Στο τέλος μάλιστα μπορώ να σας πω οτι την είχα και γραμμένη... όταν κάνεις ''νερά'' σ΄αυτούς τους ανθρώπους τρελαίνονται σκάνε από το κακό τους πραγματικά χάνουν την μπάλα και δε ξέρουν τι να κάνουν... μέχρι να βρουν το επόμενο θύμα.

Με βλέπανε όλοι να υποφέρω και δεν μου έλεγε κανείς τίποτα. Μια μέρα είχα πάει για να περάσω επιτροπή στο ικα για την αναρρωτική της άδεια λόγω εγκυμοσύνης. Και ενώ περίμενα έπαιζα με το βιβλιάριο της. Έτσι όπως το ξεφύλλιζα βρήκα μια συνταγή από ψυχίατρο για cipralex και zyprexa... αντιψυχωσικό το ένα. Εψαξα και βρήκα τι είναι αυτά.

Το βράδυ μάζεψα τα πραγματάκια μου και έφυγα. Με παίρνον τηλ. την επόμενη μέρα και μου λένε οτι απέβαλε η Π. το πρωΐ και μου είπαν οτι μόλις γυρίσανε σπίτι. Οτι δεν θέλει να με ξαναδεί κτλ κτλ. Λοιπον άκου του λεω, η Π. δεν απέβαλε, δεν γίνεται 8 το πρωΐ να αποβάλεις και 12 να 'σαι σπίτι. Πήγατε και το ρίξατε για να συνεχίσει τα φάρμακα γιατί έτσι όπως έγινε ούτε σεις δεν την αντέχετε. Μου 'κλεισε το τηλ. κ δε με ξαναενόχλησε κανείς.

Δεν μπορούσα να γράψω τα πάντα γιατί θα έγραφα βιβλίο... μπορώ να σας γράψω κάποιες φράσεις από κάτω που καλό θα ήταν άμα τις ακούσετε να τις λέει ο ναρκισσιστής να προβληματιστείτε.

 • Είσαι πολύ ευαίσθητος/η.
 • Είσαι υπερευαίσθητος/η.
 • Υπεραναλύεις τα πάντα.
 • Έχω πρόβλημα με τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου.
 • Δεν τα πάω καλά με τις απότομες αλλαγές.
 • Έχω πρόβλημα από μικρός/η με διάσπαση προσοχής.
 • Δεν μπορώ να κρατήσω την προσοχή μου σ' ένα πράγμα για πολλή ώρα.
 • Μερικές φορές δε μπορώ να οργανώσω τις σκέψεις μου.
 • Τις περισσότερες φορές έχω δίκιο αλλά δε με αναγνωρίζει κανένας.
 • Στη δουλειά μου όλοι κρέμονται από πάνω μου και γω έχω φτάσει την επιχείρηση εκεί πού είναι τώρα (κι ας δουλεύω μόνο 1 χρόνο εκεί και ας είμαι απλός υπάλληλος).
 • Είσαι τρελός/ή.
 • Έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα ξέρω τι σου λέω πρέπει να πας σε γιατρό.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΠΛΑ ΦΥΓΕΤΕ.

ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ.

Οι ψυχοπαθείς δεν μπορούν να βιώσουν αυτό που εμείς οι υπόλοιποι ονομάζουμε συναίσθημα. Δεν ξέρουν τι πάει να πει αγάπη. Δε νιώθουν τύψεις. Δεν ξέρουν και δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτά. Για μένα δεν ειναι Άνθρωποι.

ΑΡΗΣ "

 • 2 Αυγούστου 2018
 • ΑΡΗΣ

Σχόλια

narcadmin

4 Αυγούστου 2018 στις 13:22

Το να σου χτυπάνε ο,τι πληροφορία τους έχεις δώσει από "αποτυχημένες" σχέσεις ή ενέργειές σου στο παρελθόν, για να σε πονέσουν, είναι χαρακτηριστικό και μεγάλο καμπανάκι οτι κάτι δεν πάει καλά. Γενικά οι ναρκισσιστές σύντροφοι θέλουν να είσαι ήδη "έτοιμος" για σχέση, να σε έχει "μάθει" ή "ετοιμάσει" η πρώην και έτσι αυτή να σε βρει "έτοιμο"! Κυνηγούν τα "έτοιμα" σαν καρχαρίες. Έτοιμα λεφτά, έτοιμες περιουσίες, δουλειές, ανθρώπους, κλπ. Δε θέλουν να κάνουν αυτοί τη δουλειά.
Με το παιδί πήγε να σε "δέσει" στη σχέση. Χρησιμοποιούν το αθώο νέο πλάσμα σαν εργαλείο.
Τη συνταγή με τα ψυχοφάρμακα επίτηδες δεν την έκρυψε και τόσο επιμελώς, για να τη δεις. Συχνά οι ναρκισσιστές όταν απιστούν αφήνουν επίτηδες ίχνη ξεσκέπαστα για να τα δει ο σύντροφος, μηνύματα στο κινητό, φωτογραφίες, κλπ, ώστε να τα δει ο νυν και να τρελαθεί, να σοκαριστεί και να ακολουθήσει, ταραχή, καβγάς, που αυτό ζητάει ο ψυχάκιας ούτως ή άλλως.

Νικολέττα

22 Ιουλίου 2019 στις 23:22

Εμένα ο Ναρκισιστής πρώην άντρας μου μου είχε πει πως είχε θέμα με τη διάσπαση προσοχής όταν ήταν μικρός . Αυτό πως σχετίζεται με τον ναρκισσισμό ;

narcadmin

23 Ιουλίου 2019 στις 14:01

Δε νομίζω να σχετίζεται. Δεν το έχω δει πουθενά αυτό. Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος, εδώ χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να απαντηθεί αυτό. Ίσως οι ναρκισσιστές με αυτούς που πάσχουν από διάσπαση προσοχής να ΜΟΙΑΖΟΥΝ εξωτερικά οι συμπεριφορές τους, από την άποψη οτι και οι δύο δεν "συγκεντρώνονται" σε κάποιο σκοπό, εγκαταλείπουν γρήγορα, νιώθουν απογοήτευση από τον εαυτό τους (αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας), είναι ευερέθιστοι και ασταθείς συναισθηματικά. Ο ναρκισσιστής δεν έχει ενσυναίσθηση, ο ADHD μπορεί να έχει ενσυναίσθηση, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, ή να μην έχει, αλλά σε αυτό δε φταίει το ADHD.

Ελενη

17 Φεβρουαρίου 2020 στις 16:40

Εμενα μου λεει οτι βαριεται ευκολα. Βαρεθηκε τη ζηλια μου που την.προκαλουσε αυτος αφου μιλουσε στα σοσιαλ με αλλες, βαρεθηκε την πρωην του, τους φιλους του κτλ. Μονο να βλεπει τηλεοραση δε βαριεται. Νομιζω οτι και η κορη του εχει καποια θεματα. Μακαρι να κανω λαθος...

Νικολέττα

27 Μαΐου 2020 στις 23:35

Θα συμφωνήσω πως μόνο την τηλεόραση και τις σειρές δεν βαριούνται οι νάρκισσοι ....πιστεύω πως όταν βλέπουν τηλεόραση μαθαίνουν να υιοθετούν ρόλους μέσα από τους χαρακτήρες των σειρών ... σαν να ζούνε σε άλλη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που τους θαυμάζουν άλλοι κατά κύριο λόγο.

narcadmin

28 Μαΐου 2020 στις 14:39

Ναι Νικολέττα, πόσο δίκιο έχεις! Μου έδωσες φλασιά τώρα. Οι ναρκισσιστές την πραγματική πραγματικότητα τη βαριούνται. Βαριούνται τα πάντα εύκολα και γρήγορα, τη ζωή. Δεν έχουν καμία υπομονή. Σα να λέμε "βαριούνται που ζουν" ένα πράγμα. Ίσως η έκφραση "βαριέμαι που ζω" να βγήκε με αυτούς αφορμή! Το οποίο βέβαια είναι και λογικό διότι ο ναρκισσιστής βρίσκει ενδιαφέρον μόνο σε οτι αγγίζει τον εγωκεντρισμό του.

Επίσης πάνω σε αυτό που είπες για την υιοθέτηση ρόλων, είναι ζωή για το ναρκισσιστή η δημιουργία περσόνων, οι μάσκες, το να υποδύονται κάποιον που δεν είναι, προφανώς γιατί κάπου αποσκοπούν, κάποιους θέλουν να κοροϊδέψουν, κλπ. Σα να το κάνουν αυτό για να συμπληρώσουν την ισχνή δική τους προσωπικότητα. Και από την τηλεόραση παίρνουν ιδέες.

Χρυσάνθη

12 Αυγούστου 2020 στις 16:23

Εμένα φρόντιζε να με έχει σε μια μονιμα ρευστη κατάσταση ανασφάλειας με μόνιμη κριτική για τα πάντα και μόνιμη σύγκριση με όλες τις πρώην, με σκοπό να πιστέψω ποσο τυχερή ήμουν που μου έκανε τη χάρη να είναι δίπλα μου... Όλο αυτό γινόταν με την τριγωνοποίηση με τη μάνα του και την αδερφή του. Εγώ όταν είχαμε γνωριστεί ήμουν χωρισμένη 2 χρόνια από ένα γάμο που είχε κρατήσει μόλις 1χρονο και του είχα αναφέρει το γεγονός και τους λόγους κλπ κι όμως όταν τον έπιασα με την πρώτη γκόμενα αυτό μου χτύπησε στο ξεκαρφωτο ότι αυτός δεν ήξερε τους πραγματικούς λόγους που είχα χωρίσει, και ότι ήταν σίγουρος ότι δεν μπορεί να ζήσει κανείς άνθρωπος δίπλα μου... Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να επιστρέψει μετά από 3 χρόνια πήγαινε έλα στο σπίτι για να κάνει ακόμη χειρότερα...

Γράψε κι εσύ ένα σχόλιο...

Όλα τα σχόλια για να δημοσιευτούν πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το διαχειριστή.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ narciSOS.net

Τα άρθρα στο narcisos.net δημοσιεύονται σε αραιά και τυχαία χρονικά διαστήματα. Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε το email σας ΕΔΩ, ώστε να σας ενημερώνω μόλις δημοσιευτεί νέο άρθρο.