Σε ποιους απευθύνεται το site

To narcisos.net απευθυνεται στους αληθινούς Επιζώντες της αληθινής ζωής.

Σε όσους ταλαιπωρούνται από ανεξήγητα κακούς ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή τους. Ακόμη κι αν πρόκειται για αγαπημένα, κοντινά πρόσωπα, που κανονικά θα έπρεπε να έχουν σχέσεις αγάπης μεταξύ τους.

Σε όσους έχουν κατανοήσει και δεχτεί τι ζουν και τι τους συμβαίνει και θέλουν να ξεφύγουν και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Σε εκείνους που καταλαβαίνουν τη σημασία του να έχουν πλάνο και στόχους στη ζωή και παρά το φόβο προχωρούν και τους κάνουν πράξη.

...ο πόνος και η απορία για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερος όταν σε ταλαιπωρούν αγαπημένα σου πρόσωπα. Γονείς, αδέλφια, παιδιά, φίλοι, συνάδελφοι, και άλλοι που η λογική σου λέει οτι κανονικά θα έπρεπε να τα πηγαίνετε καλά γιατί έτσι συμφέρει όλους σε μία σχέση! Όλοι οι συμμετέχοντες σε μία σχέση βγαίνουν κερδισμένοι από αυτήν την καλή σχέση!

Έτσι δε λέει η λογική;

Και όμως...

Θα σου φανεί ίσως παράδοξο, αλλά αυτό δεν το θέλουν όλοι οι άνθρωποι...

Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να κοροϊδεύουν τους άλλους, ακόμη κι αν είναι τα παιδιά τους, να τους εκμεταλλεύονται εγωϊστικά, συχνά με χυδαίο και ανήθικο τρόπο.

Για ποιο λόγο;

Για να βγαίνουν ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ με τον τρόπο που αυτοί ερμηνεύουν τη ΝΙΚΗ τους.

Τα ΠΑΝΤΑ στη ζωή για τους ανθρώπους με Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας είναι παιχνίδι ΝΙΚΗΣ.

Νίκης απέναντι σε ΟΛΟΥΣ. Όποιος κι αν είναι απέναντί τους.

Είναι κάτι, μια συμπεριφορά που ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ να κάνουν, για να νιώθουν ΕΝΤΑΞΕΙ και ισορροπημένοι στην καθημερινότητά τους.

Είναι οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ που θέλουν να παίρνουν από τις σχέσεις-θύματα, όταν τις υποβάλλουν σε νοητικά ή γενικά ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ έχει αυτή η συμπεριφορά τους ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους, κοινωνία κλπ, ΟΠΟΙΟΙ κι αν είναι αυτοί.

AΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥΣ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ Η ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ.

Οι ΝΔΠ (Νάρκισσοι) αδιαφορούν πλήρως για τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους, ακόμα κι αν είναι να χάσουν οι ίδιοι! Να ΧΑΣΟΥΝ στην πραγματική ζωή προκειμένου να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ που έχουν στο μυαλό τους. Ακόμα κι αν διαλύουν το σύμπαν γύρω τους και φέρνουν το χάος.

Τσακωμοί, εκνευρισμοί, φωνές, υστερίες, βασανισμοί, εκβιασμοί, συναισθηματική κακοποίηση, απειλές, είναι λίγα από τα φαινόμενα που διαρκώς ζει κανείς μαζί τους.

Αργότερα θα πούμε περισσότερα ακόμα τέτοια φαινόμενα και τον τρόπο που πρέπει να τα αποφύγει κάποιος, για να ξαναβρεί την ηρεμία του, και να επιστρέψει στη φυσιολογική ζωή του, που σίγουρα θα έχει διαταραχτεί με καταστροφικά αποτελέσματα.

Όποιος έχει την ατυχία στη ζωή του να έχει βιώσει τη φρίκη των ΝΔΠ, καταλαβαίνει χωρίς δυσκολία τι περιγράφει αυτό το site.

Θα εξηγήσουμε οτι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει κανείς από τέτοια άτομα και να ξαναβρεί τον εαυτό του είναι να απομακρυνθεί. Να τους κόψει από τη ζωή του. Να διακόψει οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ...

Οι ΝΔΠ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ.

ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ "ΘΥΜΑΤΑ", ΑΤΟΜΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ. ΑΤΟΜΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΛΠ.

Πρωταρχικά υποψήφια ΘΥΜΑΤΑ-ΣΤΟΧΟΙ είναι οι ηλικιωμένοι, οι φτωχοί, τα παιδιά, οι γέροι γονείς, οι μοναχικοί, οι κοινωνικοί "παρίες", οι κακότυχοι, οι άρρωστοι, οι λαθρομετανάστες και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι άνθρωποι που θα βρεθούν σε κάποια στιγμή ανάγκης και αδυναμίας.

ΣΥΝΗΘΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗ: Οι ΝΔΠ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ αυτά τα "μειονεκτούντα" άτομα ΔΗΘΕΝ για να τους προσφέρουν ΒΟΗΘΕΙΑ... Στην πορεία, και αφού εγκαταστήσουν τα "δίχτυα" τους όπως εκείνοι θέλουν, βασανίζουν, εκβιάζουν, υφαρπάζουν, εξευτελίζουν τα ΘΥΜΑΤΑ. Οι ΝΔΠ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ αυτή τη διαδικασία, τρέφονται από αυτή συναισθηματικά και ψυχολογικά. Νιώθουν ισορροπημένοι και χαρούμενοι. Αδιαφορούν πλήρως για τον πόνο που επίτηδες προκαλούν, εφόσον χαίρονται και απολαμβάνουν τον πόνο του άλλου.

Παίζουν ένα αέναο παιχνίδι ΝΙΚΗΣ απέναντι σε όλους. Το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό. Του θύτη και του θύματος.

Αδιαφορούν για τον πόνο που προκαλεί το παιχνίδι αυτό στα θύματα, για τις βλάβες, για τα τραύματα, για το θάνατο. Όπως ακριβώς η γάτα αδιαφορεί για την ταλαιπωρία και το βασανισμό που υποβάλλει τον ποντικό μέχρι εκείνος να ξεψυχήσει.

Οι ΝΔΠ είναι συναισθηματικοί "Καννίβαλοι" ή "Βαμπίρ" που τρέφονται από τη ζωή των υπολοίπων, μια ζωή που εκείνοι δεν έχουν γιατί πολύ απλά αδυνατούν να την καταλάβουν.

Είναι φυσιολογικά μειονεκτικοί στο να νιώθουν τη ζωή και τις χαρές της, στο να δείχνουν αγάπη, κατανόηση.

Είναι ζωντανά άδεια κουφάρια και παρόλο που βρίσκονται στη ζωή, νιώθουν πιο κοντά και πιο άνετα στη δυστυχία, την ασκήμια, στον πόνο, στο θάνατο.

Προτιμούν να συναναστρέφονται ανθρώπους άσχημους και κακούς σαν τους ίδιους.

----------------------

Το περιεχόμενο αυτού του blog μπορεί να σε ταράξει και να σε στενοχωρήσει. Ιδιαίτερα αν καταλάβεις πως κάποιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή σου είναι ΝΔΠ. Και συνειδητοποιήσεις πως κοντά του κινδυνεύεις. Και καταλάβεις πως πρέπει να απομακρυνθείς.

Διάβασε αυτό το blog με ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ και δώσε ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο πώς θα χειριστείς τη ζωή σου από εδώ και στο εξής.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ", ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, κλπ, γιατί πολύ συχνά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ και σε εκμεταλλεύονται.

Να μιλήσεις μόνο σε άτομα που ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ 100 τοις εκατό.

ΕΧΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΠΩΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΥΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΔΠ, ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.

Ένας άνθρωπος που σε αγαπά αληθινά δε θα θυμώσει αν αποφασίσεις να ζήσεις για τον εαυτό σου, όπως εσύ θέλεις και ονειρεύεσαι και έχεις δικαίωμα να ζήσεις.

Όμως ο ΝΔΠ είναι κακός άνθρωπος και σε εκμεταλλεύεται. Δε σε αγαπά. Αν αποφασίσεις να φύγεις θα νιώσεις την οργή του. Θα πέσει η μάσκα του. Θα δεις το πρόσωπο του τέρατος που κρύβει.

Μακάρι αυτό το blog, καθώς και πολλές άλλες πηγές στο internet γύρω από τη Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας, να μπορέσει να σε βοηθήσει. Να σε μάθει να σκέφτεσαι και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να κοιτάζεις το συμφέρον σου.

Να μπορέσει να σου προσφέρει την αυτοπεποίθηση, την ηρεμία, που χρειάζεσαι για να συνέλθεις.

Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δύσκολος, αλλά όχι αδύνατος.

Όλοι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να διαλέγουμε ποιους ανθρώπους θα κρατάμε γύρω μας. Πώς θα περνάμε τη ζωή μας και το χρόνο μας. Με τι θα ασχολούμαστε και τι μας κάνει χαρούμενους κι ευτυχισμένους.

Κανείς δε μπορεί να σου επιβάλλει με το ζόρι τις απόψεις του, την παρουσία του, την παρέα του αν δεν την επιθυμείς.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε βασανίζει συναισθηματικά με καυγάδες, παράνοιες, τσακωμούς, χάος, σύγχυση, τρέλλα, υστερίες. Με τα προβλήματά του, ιδίως αν δε μπορείς να βοηθήσεις σε κάτι. Ακόμα κι αν είναι γονιός ή παιδί ή σύζυγος.

Να το έχεις πάντα υπόψιν σου.

Καλού κακού, έχε υπόψιν σου και την αστυνομία και έναν καλό δικηγόρο....! Και το τηλέφωνο του δήμου για καταγγελίες. Και τους τοπικούς οργανισμούς και φορείς της γειτονιάς σου.

Προς θεού, μην το παίζεις ποτέ "Ράμπο" και παίρνεις "το νόμο στα χέρια σου", αν σου συμβεί κάποιο κακό! Απευθύνσου στην αστυνομία, στο δήμο, σε κάποια ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ. Όχι σε συγγενείς, σε φίλο ή γνωστό ή άσχετο με τόσο σοβαρά θέματα.

Μη μιλάς σε οποιονδήποτε αν κινδυνεύεις! Μην αποκαλύπτεις τους ΝΔΠ γιατί είναι κακοί και εκδικητικοί! Και στήνουν παγίδες...

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης μπορεί να μίλαγε για αυτά που του συνέβαιναν, να μην ήξερε πόσο μεγάλο κακό ήταν ικανοί να του κάνουν, και του έκαναν τελικά...

Φέρσου έξυπνα, φρόντισε τον εαυτό σου και καλή τύχη!

  • 5 Απριλίου 2016
  • narcadmin

Σχόλια

Annalisa

23 Δεκεμβρίου 2018 στις 15:44

Απόλυτη ταύτιση!Συναισθηματικά βαμπίρ,που είναι και ο τίτλος βιβλίου της Δρ Λίζας Βαρβόγλη. Ζώντας με το βαμπιρ 40χρόνια πίστευα ότι έχω να κάνω με έναν πολύ νευρικό, εγωιστή ,ισχυρογνώμονα,εριστικό ,ζηλιάρη και με απανωτές εκρήξεις θυμού άνθρωπο !Μιλώντας με φίλες άκουγα συχνά το:τί ψάχνεις τώρα, και ο δικός μου έτσι είναι ή μήπως φταις και εσύ κάπου;Παρόλο ότι υπήρχε μια οικονομική άνεση φρόντιζε να έχω πάνω μου ελάχιστα χρήματα μόνο για supermarket!!Επειδή λοιπόν δεν μπορούσα να πάρω βοήθεια από κάποιον αρμόδιο επαγγελματία Υγείας στράφηκα στο διαδίκτυο. Μετά από πολύ ψάξιμο, διάβασμα, διασταυρώσεις, κατάλαβα ότι δεν είχα να κάνω με ένα "νευρόσπασμα",ένα "στραβόξυλο "αλλά με έναν ψυχοπαθή, ναρκισσιστή, full από τοξίνες!!!Έχω επιβιώσει με αντικαταθλιπτικά και xanax που μου χορηγούσε νευρολόγος του ΕΟΠΠΥ. Εδώ και πέντε μέρες περίπου έπεσα στο blog σου,και όντως αισθάνθηκα τυχερή!Προσπαθώ να οργανώσω το πλάνο δραπέτευσης ,αισθάνομαι έτοιμη αλλά με τρομάζει αυτό που αναφέρεις και εσύ, ότι όταν βλέπουν την απομάκρυνση του θύματος γίνονται εκδικητικοί και απρόβλεπτοι!!Ο φόβος όμως δεν είναι καλός σύμβουλος, έτσι δεν είναι;

narcadmin

23 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:56

Annalisa, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου. Ήθελα να τονίσω το εξής λεπτό αλλά σημαντικό σημείο: ο/οι ναρκισσιστής/ές στη ζωή μας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οτι η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη και ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ οτι κάποια στιγμή το θύμα θα τα καταφέρει και θα φύγει. Αυτή η σκέψη τους κάνει να νιώθουν τρομερά άβολα και όταν συμβεί τελικά τους κάνει να νιώθουν τρομερή οργή. Το πώς θα διαχειριστούν την οργή τους είναι δικό τους πρόβλημα, και το γνωρίζουν αυτό, αλλά ακριβώς επειδή δεν πονάνε τον άλλον και δεν νοιάζονται, αλλά και επειδή θεωρούν το θύμα που έφυγε φταίχτη για τον πόνο που τους προκάλεσε, υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να βγάλουν το άχτι τους πάνω στο θύμα. Δεν είναι σίγουρο, αλλά είναι πιθανό. Για αυτό το λόγο το θύμα που αποφάσισε επιτέλους να φύγει θα πρέπει να είναι 100% σταθερό στην απόφαση αυτή, με πλήρες πλάνο διαφυγής, οικονομικής ανεξαρτησίας και προστασίας στο νέο περιβάλλον που θα πάει. Η διαφυγή δεν είναι πράξη αυθόρμητη, το σκάμε και γλιτώσαμε, αν γίνει αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το θύμα να ξανακαταλήξει πίσω στο ναρκισσιστή, ο οποίος πλέον θα αρχίσει να του φέρεται τρις χειρότερα. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι το θύμα καταλαβαίνει οτι πρέπει να κάνει τη λεγόμενη "επούλωση" που λέω σε πολλά άρθρα, που είναι μια διαδικασία ετών και έχει σα σκοπό να ξαναδώσει το τιμόνι της ζωής του θύματος πίσω στο θύμα.

Μπορώ να γράψω ατελείωτα άρθρα πάνω στη διαδικασία αυτή, αλλά το blog προφανώς δεν είναι η δουλειά μου. Σκοπός μου είναι αρχικά να ενημερώσω για το φαινόμενο ναρκισσισμός, ώστε τα θύματα να καταλάβουν τι τους συμβαίνει, τι ζουν και για ποιο λόγο, που είναι το πρώτο βήμα.

Το μόνο σίγουρο και απόλυτα ελπιδοφόρο είναι οτι ΓΙΝΕΤΑΙ τα θύματα να ξεφύγουν και να βρουν τη ζωή που τους ταιριάζει. Διότι τα θύματα είναι νορμάλ άνθρωποι και μπορούν να κάνουν την επούλωση, ενώ οι ναρκισσιστές δε μπορούν, διότι δεν καταλαβαίνουν καν οτι κάνουν κάτι λάθος!

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου, διάβασε αν θες τα επόμενα δύο άρθρα, δεν τα έχω δημοσιεύσει ακόμα, θα είναι για το πώς να προστατέψει ένας γονιός το παιδί του από το ναρκισσιστή σύντροφο και για το τι να κάνει ένας γονιός όταν το παιδί είναι ο ναρκισσιστής μέσα στο σπίτι.

Annalisa

27 Δεκεμβρίου 2018 στις 1:02

Το κατανοώ ότι η "απομάκρυνση", η φυγή απαιτεί προμελετημένο σωστό και ασφαλή σχεδιασμό. Η λήψη της απόφασης βέβαια είναι η μισή προσπάθεια και η δράση η υπόλοιπη!

Ευχαριστώ και εγώ που ασχολήθηκες με τα σχόλιά μου και περιμένω τα επόμενα άρθρα σου με πολύ ενδιαφέρον!

Annalisa

10 Φεβρουαρίου 2019 στις 01:19

Δεν τα κατάφερα, παραμένω σε αυτή την νοσηρή κατάσταση!Δεν θα αναφερθώ στους λόγους που συνέβαλαν να με κάνουν να παραμένω αλλά δεν σχετίζονται με την δική μου βούληση !Αυτό που άλλαξε είναι ότι έκανα σαφή τα όρια που έθεσα στον ναρκισσιστή μου, είδα μια μικρή αλλαγή που δεν κράτησε πολύ και τώρα συνυπάρχουμε σε ένα εχθρικό κλίμα, χωρίς επικοινωνία και με την προοπτική της έκρηξης να διαφαίνεται ξεκάθαρα. Έχω καταφύγει για ψυχολογική στήριξη σε ένα συμβουλευτικό κέντρο, έχω κάνει την πρώτη συνεδρία αλλά δεν έχω και μεγάλες προσδοκίες όσο συνυπάρχω με τον διαταραγμένο!Αυτό που αισθάνομαι είναι μίσος, μίσος, μίσος και οργή, μεγάλη οργή!Και θυμό για τον εαυτό μου,για τις επιλογές μου και τις ανοχές μου!Μαντεύω τι θα σκεφτείτε!!Δυστυχώς δεν είχα υποστηρικτική αντιμετώπιση από τα άτομα του πολύ στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος με αποτέλεσμα αυτό να με επηρεάσει;;;Βάζω ερωτηματικά γιατί θεωρώ ότι ίσως δεν είχε ωριμάσει επαρκώς η απόφασήμου!!Άν είχες να σχολιάσεις κάτι πάνω σε αυτά αγαπητή admin θα ήταν άκρως βοηθητικό!!

narcadmin

10 Φεβρουαρίου 2019 στις 12:40

Κατ' αρχήν μην κάνεις "απόπειρες" διαφυγής και μετά ξαναγυρίζεις. Η διαφυγή είναι μία και χωρίς γυρισμό. Έτσι δεν παίρνεις στα σοβαρά ούτε εσύ τον εαυτό σού, αλλά ούτε και ο ναρκισσιστής εσένα, ο οποίος χαίρεται γιατί δεν μπορείς να φύγεις και μετά σε παίζει χειρότερα.

Στο ναρκισσιστή είτε βάζεις όρια είτε όχι είναι το ένα και το αυτό, χαίρεται να τα παραβιάζει σα μικρό παιδί που του απαγορεύουν να φάει σοκολάτα, αλλά αυτό το κάνει ούτως ή άλλως. Και δε θα αλλάξει.

Η ακόμα χειρότερη -έως καθόλου- επικοινωνία και το εκρηκτικό κλίμα είναι το φυσικό περιβάλλον του ναρκισσιστή, αλλά εσύ μέσα σε αυτό το κλίμα υποφέρεις κι εκείνος το γνωρίζει αυτό. Αλλά δεν τον νοιάζει.

Να κοιτάξεις τον εαυτό σου και να φτιάξεις τη ζωή σου πιο καλή για σένα την επόμενη φορά.

Βαγκελης

11 Φεβρουαρίου 2019 στις 06:52

Καλημέρα εγώ έφυγα χωρίς σταθερή απόφαση. Γιατί έβλεπα όλα τα τρελά, την καταχρηση και ΟΛΑ όσα περιγράφονται στα σαιτ. Μετά απο 14 μηνες γύρισα πίσω γιατί έλεγε ότι μετάνιωσε και εγώ πιστεψα ότι άλλαξε. Ενάμιση μήνα ηταν όλα καλά και μετά άρχισε το μαρτύριο. Τρεις χειρότερα. Εκεί έδωσε τα ρέστα της. Εκεί έδειξε την πραγματική ψυχοπαθεία μέχρι πριν 3 μήνες που έφυγα ορκίστηκα. Τώρα αυτές τις μέρες άρχισα να βλεπω μια μικρή ελπίδα ότι άρχισα να ξαναζω να κάνω σχέδια να υποχωρει ο ψυχικός πόνος. Χρειάζεται τόλμη. Μαζι τους είσαι καταδικασμενος/η.

Annalisa

12 Φεβρουαρίου 2019 στις 01:42

Ευχαριστώ narcadmin για την άμεση αναπόκρισή σου! Θα σε ενημερώσω για την εξέλιξη του θέματός μου και ελπίζω να είναι η "απαλλαγή" μου από την μακροχρόνια τυραννία και η "εύρεση" του εαυτού μου!! Και εσύ Βαγκέλη συνέχισε με σθένος και τόλμη!!

Annalisa

26 Σεπτεμβρίου 2019 στις 00:03

Παραμένω κάτω από την ίδια στέγη με τον τύραννο, και σε ένα κλίμα εχθρικό και έντονα τοξικό!! Σκέφτομαι ότι μήπως ήρθε η ώρα να σώσω τον εαυτό μου και να απομακρυνθώ,και μαζί και τον τρόπο να με κατανοήσει το παιδί μου, γιατί δεν συμφωνεί με την διάλυση!! Μας έκανε πρόσφατα σχετικά παππούδες ,πρώτη μας φορά, και το θεωρεί αχαριστία και ασέβεια για το πολύτιμο "δώρο" που μας έκανε!! Εννοείται το έχω λατρέψει αυτό το πλασματάκι, έδωσε νόημα στην άχαρη ζωή μου, και αφοσιώθηκα!! Ο παππούς δεν συμμερίστηκε την στάση μου ,γιατί άραγε!!! Προανέφερα αυτά για να δείξω ότι το παιδί μου στάθηκε τροχοπέδη για την διάλυση!! Συναντώ, αραιά βέβαια, την ψυχολόγο του Κέντρου,που δεν μπορεί να με κατευθύνει κάπου, αφού ό ρόλος της είναι καθαρά συμβουλευτικός. Και σημαντικό να σου πω, ότι δεν θεωρεί ασφαλείς τις διαγνώσεις για διαταραχές προσωπικότητας διαδυκτιακά και μόνο οι επαγγελματίες ψυχικής Υγείας θα αποφανθούν αφού εξεταστούν οι ασθενείς και απαιτεί συνεργασία ψυχιάτρων και ψυχολόγων!!Τα διαθέσιμα στοιχεία υποδεικνύουν ότι αρκετά άτομα εκδηλώνουν μεν χαρακτηριστικά σημάδια ψυχοπάθειας, δεν πληρούν όμως τα κριτήρια για την διάγνωση της διαταραχής!!!

narcadmin

29 Σεπτεμβρίου 2019 στις 15:14

Annalisa καλησπέρα! Πολύ χαίρομαι που ξαναγυρίζεις εδώ, άρα συμφωνείς και βρίσκεις βοήθεια στα άρθρα, που αυτός είναι και ο σκοπός τους άλλωστε. Η ψυχολόγος σωστά σου είπε, διότι ως Επιστήμων πρέπει να ακολουθεί τις μεθόδους και τα κριτήρια της επιστήμης για να βγάλει διάγνωση. Χωρίς στοιχεία είναι ανεύθυνο να βγάλει συμπέρασμα. Αυτό όμως έχει να κάνει με το ναρκισσιστή και όχι με σένα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα, στη θλιβερή (και εγκληματική) περίπτωση που ο σύζυγος βιαιοπραγούσε επάνω σου, και κατά συνέπεια σου έκανε το ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ, άρα θα υποχρεωνόσουν να εγκαταλείψεις την οικογενειακή στέγη την ίδια στιγμή, θα μετρούσε, εκείνη τη στιγμή, το αν ο σύζυγος έχει ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ επιστημονικά ψυχοπαθής ή όχι; Νομίζω όχι.

Επιπλέον, οι ναρκισσιστές έχουν την ικανότητα να δημιουργούν, φαντασιωτικά, πλασματική περσόνα για τον εαυτό τους, την οποία πιστεύουν απόλυτα οτι είναι οι ίδιοι! Μπορώ να σου πω οτι όλη τους τη ζωή τη ζουν λειτουργώντας, σαν άτομα, μέσα από αυτήν την περσόνα. Με αυτήν πηγαίνουν και επισκέπτονται τον οποιοδήποτε γιατρό, και του παρουσιάζονται ως απόλυτα φυσιολογικά άτομα. Όπως καταλαβαίνεις, υπό αυτές τις συνθήκες, η συνεργασία με το γιατρό είναι αδύνατη, άρα και η διάγνωση είναι αδύνατη. Είπαμε όμως, όλα αυτά αφορούν το ναρκισσιστή και όχι εσένα.

Τρίτον, η δουλειά που κάνουν τα διαδικτυακά σάϊτ όπως αυτό, είναι να ενημερώνουν για την ύπαρξη του φαινομένου του ναρκισσισμού, να αποκαλύπτουν το γεγονός οτι αυτό που συμβαίνει είναι συγκαλυμμένη, προμελετημένη Κακοποίηση και όχι απλά "δύσκολοι άνθρωποι που κάνουν σα μωρά παιδιά", και να κρούουν τον κώδωνα οτι το θύμα κάτι πρέπει να κάνει για να σώσει και να βελτιώσει τη ζωή του. Σε καμία περίπτωση δε κάνουν online διάγνωση για ναρκισσισμό σε συγκεκριμένο άνθρωπο! Mε ποιον τρόπο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό άλλωστε;

Τέταρτον, έχω ήδη πει σε κάποιο άρθρο (νομίζω στο "στρουθοκαμηλισμό και την αυταπάτη του μη-θεραπευμένου θύματος") οτι τα θύματα, 1. αφού κατανοήσουν τι τους συμβαίνει, 2. αφού πάψουν να κατηγορούν τον εκμεταλλευτή τους για τον εκτροχιασμό της ζωής τους (άρα αφού αρχίσουν να γίνονται πιο υπεύθυνα), 3. αφού ξεκινήσουν τη διαδικασία της επούλωσης (με τη βοήθεια ειδικού ή και χωρίς) η οποία είναι μια ΙΣΟΒΙΑ διαδικασία, εν συνεχεία θα παρουσιάσουν μια από τις ακόλουθες πορείες: 1. Η πλειοψηφία των θυμάτων θα ΔΙΑΚΟΨΕΙ την επούλωση και θα συνεχίσει να εξαρτάται από το ναρκισσιστή και να υφίσταται. Αυτή η κατηγορία θεωρεί οτι το να υπομένει το ναρκισσιστή είναι μικρότερο σε κόστος από τη δυσκολία του να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. 2. Ένας μικρότερος αριθμός θυμάτων θα αμφιταλαντεύεται διαρκώς, θα κάνει τις "επαναστάσεις" του, αλλά μετά θα πέφτει από τον έναν ναρκισσιστή στον επόμενο. 3. Ο πιο μικρός αριθμός θυμάτων θα γίνουν "πρώην θύματα" μια για πάντα και θα γλιτώσουν. Θα πάρουν το μάθημά τους και θα βάλουν τη ζωή τους σε τάξη.

Τελειώνοντας, ναι, μπορεί και τα παιδιά μας να είναι οι ναρκισσιστές στην οικογένεια. Σε αυτήν την περίπτωση η οικογένεια φέρεται με συγκεκριμένο για την περίπτωση τρόπο, βάζει αυστηρότατα όρια και δε διστάζει να απομακρύνει το μέλος που είναι προβληματικό.

Annalisa

30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 23:58

Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου! Κατανοητά όλα αυτά που αναφέρεις και σωστά, και ναι μικρή σημασία έχει η ύπαρξη της διάγνωσης του διαταραγμενου,όταν ασκούνται επάνω μου βίαιες και ενίοτε επικίνδυνες συμπεριφορές!! Φοβάμαι ότι για την ώρα ανήκω στην κατηγορία αυτών, που προκειμένου να "ξεβολευτούν" , ή να τους φαίνεται πολύ δύσκολο να αποδράσουν, να καταλήγουν να μένουν με τον τύραννο!! Η δύναμη της εξάρτησης είναι τόσο ισχυρότερη ώστε να αντέχεις τέτοια δυστυχία!!

Τότε κολάει εδώ το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, με ενοχοποίησε για αυτό η άλλη μου κόρη, που θεωρεί ότι πρέπει να απομακρυνθώ από τον διαταραγμένο πατέρα της!! Σου θυμίζω εδώ ότι η άλλη μου κόρη είναι υπέρ της διατήρησης του γάμου! Εγώ εκεί που σκέφτομαι την απομάκρυνσή μου από αυτό το τοξικό και επικίνδυνο περιβάλλον, εκεί μπερδεύομαι ,αισθάνομαι αδύναμη , οικονομικά εξαρτημένη , η δυσαρέσκεια της μιας κόρης, ο φόβος ότι ο ψυχοπαθής δεν θα με αφήσει σε ησυχία, και όλα αυτά παγιδεύουν το μυαλό μου και δεν μπορώ να αντιδράσω! Είναι φανερό ότι οι συνέπειες της συναισθηματικής και λεκτικής κακοποίησης που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια με αποδυνάμωσαν και μου αφαίρεσαν όλη την ενέργεια μου!! Η κατάθλιψη επέστρεψε και ξεκίνησα πάλι την αγωγή, δεν ξέρω πραγματικά πώς να κινηθώ ,με τρομάζει ότι είμαι οικονομικά αδύναμη και λόγω ηλικίας η εύρεση εργασίας είναι σχεδόν αδύνατη!! Ναι αισθάνομαι ότι είμαι σε αδιέξοδο, από την άλλη ακούω και κάποιες φωνές που λένε το τόσο γνωστό "κανείς δεν πάει χαμένος "!!!

Annalisa

29 Νοεμβρίου 2019 στις 02:39

Έχουν περάσει δυο μήνες από την τελευταία φορά που έγραψα στο site και δυο μήνες που ζούμε χωριστά με τον σύζυγο, βασικά έφυγε ο ίδιος δίνοντας ένα ρεσιτάλ λεκτικής και ψυχολογικής βίας! Το να φεύγει και να επιστρέφει το συνήθιζε τον τελευταίο χρόνο, παρακαλώ αυτή την φορά να είναι οριστικό. Είμαι άνεργη, χωρίς εισόδημα, με στηρίζει η οικογένειά μου. Το σπίτι είναι δικό του, αλλά στο όνομά μου και της κόρης μου, όχι από καλωσύνη φυσικά, από δική του σκοπιμότητα. Έχω ένα καλό υποστηρικτικό δίκτυο και κάλυψη από ψυχολόγο, αισθάνομαι δυνατή και σίγουρη για να πάρω την ζωή μου στα χέρια μου! Όμως κάποιες φορές νοιώθω ότι δεν μπορώ να εισπράξω τα οφέλη της ευεργετικής απελευθέρωσης από τον ζυγό του δυνάστη μου, ότι υπάρχουν εκκρεμότητες, ότι μπορεί να επανεμφανιστεί και να προκαλέσει προβλήματα! Ξέρω ότι είναι υπολείμματα του φόβου, που είχε καταφέρει να μου προξενεί όλα αυτά τα χρόνια!

Εγώ θέλω narcadmin να είμαι στην κατηγορία των λίγων τελικά επιζώντων, όπως μου είχες αναφέρει, που τα καταφέρνουν και να βάλω επιτέλους την ζωή μου σε τάξη !!! Πιστεύεις ότι ο φόβος είναι μόνο και αν τον παραμερίσω θα τα καταφέρω;

narcadmin

29 Νοεμβρίου 2019 στις 18:44

Annalisa κατ'αρχήν να σου πω οτι είναι πάρα πολύ καλό για εσένα το γεγονός οτι αυτός έφυγε από το άμεσο κοντινό περιβάλλον σου, οτι απομακρύνθηκε. Κοίτα να το εκμεταλλευτείς αυτό όσο γίνεται καλύτερα και να ηρεμήσεις και να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δεύτερον, υπάρχει και η κακή πλευρά. Οτι η απομάκρυνσή του δεν είναι και ποτέ δε θα είναι οριστική. Πάντα θα γυρίζει για να παίρνει από εσένα τη δόση του. Εσύ το πιθανότερο νιώθεις και είσαι ευάλωτη και αυτός το γνωρίζει. Ο φόβος είναι απόλυτα φυσιολογικός σε μια τέτοια κατάσταση. Γνωρίζεις οτι είσαι ευάλωτη. Η λύση δεν είναι έτσι απλά να διώξεις το φόβο, αυτό δε γίνεται. Πρέπει να κάνεις έμπρακτα βήματα προς τα μπρος στη ζωή σου. Αποφάσισε και διάλεξε μια νέα κατάσταση, τουλάχιστον λίγο καλύτερη από αυτό που ζεις τώρα, και βρες τρόπους να το επιδιώξεις. Δεν πρέπει να σταματήσεις ποτέ, ό,τι και αν σου λέει ο ναρκισσιστής, διότι η καλυτέρευση της ζωής σου καθόλου δεν έχει να κάνει με το ναρκισσιστή, αλλά με σένα μόνο. Είναι μια διαρκής προσπάθεια στη ζωή, κάθε μέρα και λίγο καλύτερα, η πορεία αυτή προς μια κατεύθυνση είναι η "θεραπεία". Σιγά-σιγά, κάθε μέρα, όλο και περισσότερο θα καταφέρνεις να αγνοείς τα άσχετα που σου λένε και που σε εμποδίζουν, τόσο πιο δυνατή θα γίνεσαι και θα λες μπράβο στον εαυτό σου. Να θυμάσαι οτι ο ναρκισσιστής δε φοβάται τους πιο έξυπνους, αλλά εκείνους που έχουν σθένος και δεν το βάζουν κάτω.

Annalisa

29 Νοεμβρίου 2019 στις 02:45

Πολύ θα με ενδιέφερε το άρθρο για τους υπερήλικες ναρκισσιστές, από καθαρή διαστροφική περιέργεια, δεν θέλω να σκεφτώ ότι θα γεράσω με έναν παλιόγερο ναρκισσιστή!!!

Annalisa

3 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:41

Σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την προσφορά σου σε ενημερωτικό και υποστηρικτικό επίπεδο!!!! Νομίζω ότι αυτή τη φορά πήρε ένα πιο ισχυρό μήνυμα από μένα, αν δείξω σθεναρή στάση, παραμερίσω φόβο, την επόμενη φορά που θα μπω στο site να μεταφέρω θετικές και σωτήριες εξελίξεις!!!

Γράψε κι εσύ ένα σχόλιο...

Όλα τα σχόλια για να δημοσιευτούν πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το διαχειριστή.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ narciSOS.net

Τα άρθρα στο narcisos.net δημοσιεύονται σε αραιά και τυχαία χρονικά διαστήματα. Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε το email σας ΕΔΩ, ώστε να σας ενημερώνω μόλις δημοσιευτεί νέο άρθρο.